Deltaweek start met mooie proloog

DeltaweekDe aanloopwedstrijd van de 44ste Deltaweek op de Oosterschelde is vrijdag zonder grote problemen en in een prima sfeer verlopen. In deze door de Watersportvereniging Willemstad georganiseerde aanbrengrace kwamen mooie wedstrijdvelden aan de start die elkaar met een stevige wind en tegen stroom flink partij gaven.

Alleen voor sommige rond- en platbodems was de strijd tegen stroom en in de wind te lastig: twee van de klassieke schepen konden het niet bolwerken en moesten de strijd staken.

Van de moderne zeiljachten moest één boot geholpen worden omdat hij via een slecht sluitende klep water binnen kreeg, maar ook dit bleek geen levensbedreigende situatie op te leveren.

In de klasse met de grote en snelle Swan-45’s werd een stevige strijd geleverd en was er tijdens en na de wedstrijd volop ambiance. Dit was overigens het geval voor alle deelnemers die in een opperbeste stemming naar de prijsuitreiking in Zierikzee kwamen.

Prijsuitreiking proloog DeltaweekPrijsuitreiking proloog Deltaweek

Op zaterdag en zondag begint de Deltaweek met de Zeelandwedstrijden: aan de oostkant van de Zeelandbrug varen de boten korte wedstrijden langs “op-en-neer”-banen, die vaak de meest spectaculaire beelden opleveren.

Ten westen van de Zeelandbrug wordt een parcours langs de boeien gevaren. In totaal komen er ruim 80 boten aan de start, die in verschillende klassen beide soorten van banen bevaren.

’s Avonds is het groot feest aan ’t Luitje in Zierikzee met een live band.

De belangrijkste uitslagen van vrijdag 27 juni:

ORC1: L.Hoogerheide uit Bruinisse met Flirt
ORC3: winnaar C.Keetels (Teteringen) met Rakker
ORC4: winnaar R.Foolen (Oosterhout) met Foolproof
Swan45: R.W.Bol, Enkhuizen met No Limits
Rond- en platbodems B: De lemsteraak Tjoenster van J.Middelburg uit Goirle
Rond- en platbodems C: Dirk van Duivendijk uit Tholen met de schokker Droncke-Oort
Ongemeten: winnaar P.J.Karels uit Dirskland met Poletrix

Tekst: Leo Baartmans

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: