En we hebben een Belg in de Volvo Ocean Race

Louis BalcaeWat wij maanden geleden hier, hier en hier al wisten werd uiteindelijk op 26 mei tijdens een besloten Team Brunel bijeenkomst in IJmuiden bevestigd. We hebben een Belg aan boord van de van de Volvo 65! De 25 jarige Louis Balcaen is één van de twee zeilers die jonger zijn dan 30. Verder koos Bouwe Bekking voor de27-jarige Litouwse zeiler Rokas Milevičius. Na deze beslissing bestaat Sailing Holland nu nog maar uit twee Nederlandse zeilers.

De Nederlandse Olympische Finn zeiler Pieter-Jan Postma heeft de race helaas niet gehaald. Volgens schipper Bouwe Bekking was het een moeilijke beslissing.

Bouwe Bekking legt uit:

“Alle kandidaten waren goede zeilers en grote teamplayers. Maar op het einde moet je uiteindelijk toch kijken naar wie de meeste all-round zeiler is aan boord”.

“Enthousiasme en talent zijn eigenschappen waar we het meest aandacht hebben besteed. Louis Balcaen is een uitstekende stuurman en een fantastische trimmer die heel snel bijleert”

Voor Louis Balcaen is het een droom die uitkomt:

“Ik moet nog veel leren en er naartoe leven. Ik kijk echt uit naar de Volvo Ocean Race en ik zal mijn uiterste best doen om te bewijzen dat Bouwe de juiste beslissing heeft genomen.”

Dat papa Balcaen, één van de hoofsponsors van Team Brunel, er voor iets tussen zit zullen we nooit meer zeggen. Vanaf nu schrijven we enkel nog over de prestaties en het resultaat. Beloofd.

Foto © Sander van der Borch/Team Brunel

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: