Team She Sails naar het ISAF Womens Match Racing World Championship

Team She SailsHet match race team van Anne-Christianne Kentgens, Rikst Dijkstra, Rozan Gilles en Fettje Osinga is uitgenodigd voor deelname aan het ISAF WK Match Racing voor vrouwen. Maandag vertrok het team naar Cork, Ierland om zich te meten met de top van de wereld.

Wild card
Het team is kortgeleden gewisseld van schipper, dus het is een hele eer dat het team mee mag doen. De organisatie heeft het team een wild card gegeven, omdat ze nieuwe teams in het circuit willen ondersteunen en ze kunnen enthousiasme dat het team getoond heeft erg waarderen.

Genieten en heel veel leren
De teams die mee doen zijn veelal oud-olympiërs en routiniers in het vrouwen match racen, terwijl de zeilchicks van She Sails nog maar net komt kijken in deze tak van sport. Ze zijn het dan ook unaniem eens over de doelstelling: ‘We gaan deze week zo ontzettend veel leren! Daarnaast moet het wel fantastisch zijn om op zo’n mooie locatie te varen en de ervaring van de competitie tegen de absolute wereldtop neemt niemand je weer af: we gaan genieten! En natuurlijk zo hard mogelijk varen’.

Schipper Anne-Christianne Kentgens
Anne-Christianne is een 19-jarige studente Geneeskunde. In de optimist heeft ze succesvol gevaren en daarna is ze overgestapt naar de Yngling. Ook daar voer ze mee in de top als stuurvrouw van het team. In 2012 nam ze nog een uitstapje naar de 420, om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het ISAF jeugd WK. Team captain Fettje: ‘het lijkt misschien bijzonder om het roer over te geven aan zo’n jonge zeilster, maar ze is talentvol en heeft enorm veel kennis en ervaring. Deze wissel gaat het team veel verder brengen op de lange termijn’.

Match Racing
Anders aan deze tak van de zeilsport is dat match racing slechts 1 tegen 1 is en de wedstrijden maximaal 15 minuten per keer duren: dit maakt het heel spectaculair om te doen en om te kijken! Vaak wordt er dan ook dicht onder de kant gevaren. Zo voer het team het afgelopen jaar wedstrijden op oa het bergmeer van St. Moritz, midden in het centrum van Hamburg en volgende week in het stadscentrum van Cork, Ierland. 

Anne-Christianne over de overstap naar het match racen: ‘Je bekijkt het zeilen met een heel ander perspectief en met een ander doel dan bij het fleetracen. Het is veel spannender en je bent veel actiever bezig met de tegenstander. Het is heel erg leuk, wel echt een uitdaging met al die verschillende situaties die je tegenkomt of creëert’.

Volg het team via facebook www.facebook.com/shesailsNL twitter [@shesailsNL] of de website www.shesails.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: