Kampioenseditie North Sea Regatta van start

North Sea RegattaVrijdag 6 juni gaat de kampioenseditie van de Delta Lloyd North Sea Regatta van start. Van 6 t/m 9 juni 2014 worden maar liefst drie Nederlandse Klassen Kampioenschappen en het Nederlands Kampioenschap windsurf slalom gevaren. Met de doop van een Optimist van de Delta Lloyd Optimist on Tour, wordt de regatta vrijdag 6 juni feestelijk geopend door Karsten Klein, wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport in Den Haag.

Drie Nederlandse Klassen Kampioenschappen in Scheveningen
In 2014 worden er maar liefst drie Nederlandse Klassen Kampioenschappen gezeild tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta in Scheveningen: het Klassen Kampioenschap SB20 (de voormalige Laser SB3), het Klassen Kampioenschap Contender en het allereerste Nederlandse Kampioenschap ORC 1-4. Afgelopen jaren werd het kampioenschap ORC in zowel Noord als Zuid Nederland gevaren. Maandagavond tijdens de prijsuitreiking wordt de allereerste officiële Nederlands Kampioen ORC gehuldigd.

NK Windsurf Slalom op het hoogste niveau
Tijdens het NK Windsurf Slalom komen vele toppers in actie. Naast oud olympiër Casper Bouman is ook huidig Nederlands Kampioen Peter Volwater aanwezig. Adriaan van Rijsselberghe, de Nederlands Kampioen in 2012, en nieuweling in de wereldtour, Jordy Vonk, hebben zich ook ingeschreven. Met deze toppers aan de start belooft het een NK Windsurf Slalom te worden op het hoogste niveau.

Duo handed nieuwe klasse inshore races Delta Lloyd North Sea Regatta
Delta Lloyd North Sea Regatta heeft in 2014 de inshore races voor de duo handed teams toegevoegd aan het programma. Deze klasse wordt steeds populairder onder de zeilers. Tijdens de Vuurschepenrace deed een record aantal van 15 duo handed teams mee. Voor de inshore races staan een vijftiental boten ingeschreven.

Wedstrijdcoördinator Edwin Lodder: "Als organisatie zijn we zeer verheugd met maar liefst vier kampioenschappen. Daarnaast is het aantal inschrijvingen voor de inshore races voor de duo handed klasse ongeveer gelijk met dat voor de offshore races en ook het aantal inschrijvingen voor de Finn Klasse verrast ons positief. Er staat nu zo'n 15 boten ingeschreven, dit aantal bij elkaar krijgen is ons nog niet eerder gelukt."

De eerste races gaan vrijdag 6 juni om 13:00 uur van start.

Programma opening Delta Lloyd North Sea Regatta op 6 juni
16.45 uur Ontvangst voor Restaurant At Sea
17.00 uur Opening Delta Lloyd North Sea Regatta door Wethouder Karsten Klein
17.30 uur Start muzikale opening door de Règâhs

Over de Delta Lloyd North Sea Regatta en North Sea Kitchen
De Delta Lloyd North Sea Regatta is het grootste zee-zeilevenement aan de Nederlandse kust. Het evenement bestaat uit de traditionele Vuurschepenrace tussen Scheveningen en het Engelse Harwich en zeilwedstrijden voor de kust van Scheveningen tijdens het Pinksterweekend van vrijdag 6 t/m maandag 9 juni 2014. Met de diversiteit aan deelnemende klassen, wordt de watersport langs de Haagse kust gepromoot en gestimuleerd, en groeit de regatta uit tot een nog breder watersportevenement.

Aan de wal presenteren verschillende topkoks en restaurants hun kookkunsten en gerechten tijdens North Sea Kitchen in de Scheveningse haven (Hellingweg). Er is een gevarieerd muziekprogramma, live WK Hockey op groot scherm en er zijn diverse activiteiten voor kinderen.

www.dlnsr.nl

Tekst: Hester Ozinga
Foto: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: