North Sea Regatta 2014 kent zonnige start

North Sea Regatta 2014Met veel zon, een strakblauwe hemel en gemiddeld tien knopen wind, waanden veel zeilers zich op de Middellandse Zee, een zonnige start van de North Sea Regatta op alle fronten. In de ORC 1 had Xces een vliegende start en Hein van Egmond schrijft de eerste twee races in de Finn klasse op zijn naam.

Het grootste zeilzeilevenement aan de Nederlandse kust is morgen helemaal compleet met de start van het NK Windsurf Slalom en de Delta Lloyd North Sea Regatta kitesurf race voor de kust van Scheveningen. De regatta werd vanavond om 17:30 officieel geopend door Karsten Klein, die één van de optimisten van de Optimist on Tour 'Kleintje' doopte.

Vliegende start voor Xces op Klassen Kampioenschap ORC1
Vandaag ging voor de ORC 1-4 het Klassen Kampioenschap van start. In de ORC 1 had de Xces met een eerste- en derde plaats een vliegende start. “Vooral de eerste wedstrijd ging erg goed”, zei Dominique Smit. Volgens de genuatrimmer is de Delta Lloyd North Sea Regatta een uitstekende voorbereiding op de EFG Sailing Arabia, een offshore-wedstrijd waaraan de studenten van de TU Delft deelnemen. Dan zeilen ze onder de vlag van Team Delft Challenge. “We komen al jarenlang in Scheveningen en doen hier veel ervaring op.”

Finn varen op zee. Hein van Egmond is er blij mee
De Finn klasse vaart voor het eerst met een vloot van 15 boten. Hein van Egmond wint de eerste twee races: "Eigenlijk had ik de hoop al opgegeven dit jaar nog mee te doen in de Finn. Toen ik hoorde dat er al meer belangstellenden waren heb ik me ingeschreven."

Van Egmond is blij dat er op zee wordt gevaren met de Finn. "Er worden veel wedstrijden op kleine wateren gevaren in deze klasse, de Delta Lloyd North Sea Regatta is echt een uitzondering. Hierdoor wordt ook de jeugd meer getrokken om in de Finn te varen." De Finn-zeiler kijkt uit naar de komende dagen, "het is een mooi evenement waar ook 's avonds nog een leuk programma staat. Ik heb er zin in."

Zeilen als op de Middellandse Zee
Wedstrijleider Edwin Lodder kijkt met een voldaan gevoel terug op de eerste zeildag van de Delta Lloyd North Sea Regatta. Met veel zon, een strakblauwe hemel en gemiddeld tien knopen wind, waanden veel zeilers zich op de Middellandse Zee. “Dit is een prachtige start van het evenement”, zei Lodder. Toch zag het daar in eerste instantie niet naar uit. “Het was in het begin van de middag nog erg rustig”, zag Lodder. “Daardoor moesten we de starts van vloot D en E een uurtje uitstellen. Deze boten kwamen namelijk de haven niet uit. Maar toen de wind er eenmaal bijkwam, kon iedereen gelukkig het water op.”

Tekst: Hester Ozinga
Foto boven: Sander van der Borch
Foto onder: Richard de Jonge

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: