Maximaal gezeild op dag 3 North Sea Regatta

OndeugdOp dag drie van de Delta Lloyd North Sea Regatta is er maximaal gezeild. Waar de zeilers na enige uitstel het water op konden om alles uit de dag te halen was er voor de windsurfers geen geluk. Er was wederom onvoldoende wind om het NK Windsurfen van start te laten gaan. In de strijd om het Nederlands Klasse Kampioenschap in de ORC 3 ligt De Ondeugd op titelkoers.

Dirk Lafleur gaat op het Klasse Kampioenschap Contender aan de leiding. Op de eerste dag dat de catamarans in actie kwamen werden maar liefst vier wedstrijden gezeild.

Pakken wat je pakken kan
“De dag begon zorgelijk met het ontbreken van wind, zowel op zee als langs de hele kust”, begint Edwin Lodder zijn dagelijkse terugblik. De wedstrijdleider onderhield ’s ochtends nauw contact met MeteoGroup. “Volgens hen kwam er in de loop van de ochtend meer wind. En gelukkig kwam deze voorspelling perfect uit.” Met acht knopen wind kwamen de zeilers uiteindelijk optimaal aan hun trekken op de Noordzee. In het kader van ‘pakken wat je pakken kan’ werd besloten zoveel mogelijk wedstrijden af te werken. De catamarans en alle open kiel en sportboten hebben zelfs vier races gezeild.

NK WIndsurf Slalom
Er was vandaag wederom onvoldoende wind om het NK Windsurf Slalom van start te laten gaan. Hopelijk hebben zij morgen meer geluk. De surfers hebben minimaal 11 knopen nodig om te starten. De skippersmeeting vindt maandagochtend 9 juni om 9.00 uur plaats en om 9.30 uur is de eerst mogelijke start.

De Ondeugd op jacht naar Kampioenstitel ORC 3
Dit pinksterweekend word het allereerste Nederlandse Kampioenschap ORC 1-4. Afgelopen jaren werd het kampioenschap ORC in zowel Noord als Zuid Nederland gevaren. Maandagavond tijdens de prijsuitreiking wordt de allereerste officiële Nederlands Kampioen ORC gehuldigd. In de ORC 3 heeft De Ondeugd het kampioenschap in zicht. “Het is voor ons een goede generale voor het WK’”, vertelt schipper Ysbrand Endt. Hoewel er nog een dag gevaren moet worden, viert het team van De Ondeugd alvast een klein overwinningsfeestje.

Dirk Lafleur aan de leiding op Klasse Kampioenschap Contender
In de Contender gaat de gedoodverfde favoriet Dirk Lafleur aan de leiding. Alleen runner-up Paul Verhallen kan de titelprolongatie van Lafleur voorkomen. “De jongens kunnen allemaal varen”, reageert Verhallen. “Ik ben een van de zwaardere zeilers en heb het met deze omstandigheden dus niet gemakkelijk. Dirk is een erg goede zeiler. Al moet gezegd: de verschillen zijn niet meer zo groot als voorheen.” Verhallen bereidt zich ondertussen al voor op het WK Contender, volgend jaar in Medemblik. “We verwachten dat er meer dan honderd boten aan de start verschijnen.”

Melges 24
Bij de Melges 24 zijn de prestaties van de NED 645 opvallend. Voordekker Irena Doets en de rest van de crew noteerden al vijf overwinningen. “We hebben een sterke klasse met veel fanatieke zeilers”, zegt Doets. “Een foutje wordt meteen afgestraft in de Melges 24." Vorig jaar werd het team van Doets vierde. In 2012 grepen ze net naast de hoofdprijs. “Het is ons nog nooit gelukt om de Delta Lloyd North Sea Regatta te winnen”, besluit Doets. “We hopen dat daar dit jaar verandering in komt.”

Feest: Koninklijke Onderscheiding voor Frans Sluijters en Splendid
Op het moment dat Frans Sluijters op het podium de Haagse band Splendid aankondigde werd hij abrupt in zijn verhaal onderbroken. De totaal verraste Frans Sluijters kreeg door de burgemeester van Voorschoten, de heer J. Staatsen, de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta in Scheveningen. Sluijters heeft de Onderscheiding ontvangen wegens zijn enorme inzet en betrokkenheid voor wedstrijdzeilend Nederland en in het bijzonder voor zijn drijvende kracht achter de organisatie en de groei van de North Sea Regatta de afgelopen 22 jaar. Vervolgens zetten Splendid de tent op zijn kop.

Frans Sluijters ontvangt koninklijke onderscheidingFrans Sluijters ontvangt koninklijke onderscheiding

Paperboat gedoopt door Casper Bouman
Casper Bouman opende zondagavond de Paperboat Race, die het komende jaar in verschillende wijken van Den Haag plaatsvindt. De halve finales zijn volgend jaar op de Delta Lloyd North Sea Regatta – de finale wordt tijdens de Volvo Ocean Race in Scheveningen gehouden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: