Deltaweek stoomt op naar de Grevelingen

DRONCKE OORTDe vloot wedstrijdzeilers van de Deltaweek ging maandag richting Grevelingenmeer. Het was vooral de dag van de ORC 3 en 4 klassen, want de grote en meestal snellere jongens van de ORC 1 en 2 klassen waren minimaal vertegenwoordigd. Het veld rond- en platbodems, was met tien deelnemers nagenoeg compleet uiteraard om aan voldoende wedstrijdpunten te geraken om mee te kunnen dingen naar de overall prijs aan het eind van de week.

De vloot ongemeten jachten was uitgedund tot vier deelnemers, waarvan de “Bitter Lemon” door omstandigheden de race niet uitvoer. Desondanks hebben de deelnemers een prachtige race kunnen varen.

De lemsteraak “de Verleiding” met een nagenoeg uitsluitende vrouwencrew, handhaafde zich door de dagoverwinning op de eerste plaats in het voorlopige totaalklassement van de rond- en platbodems klasse B.

De start lag ten westen van de Zeelandbrug en eindigde op de Keeten ter hoogte van de de Krabbenkreek. De ORC klassen moesten eerst nog een lang rak richting Wemeldinge varen, voordat ze richting finish mochten doorvaren. Het laatste rak in de Keeten was met een westelijke windkracht vier een makkie.

De deelnemers moesten na afloop wel eerst door de sluis van Bruinisse om op de Grevelingen te geraken, een unicum in de 44 jaren van de Deltaweek. De organisatie van de Deltaweek heeft besloten om dit jaar voor het eerst tijdens het tiendaagse zeilevenement ook twee dagen op de Grevelingen te varen.

De ontvangst in jachthaven Bruinisse was in ieder geval prima geregeld. Havenmeester Simon de Boer van Jachthaven Bruinisse had voor de hele vloot een apart deel van de havenkom gereserveerd, zodat de deelnemers naast elkaar afgemeerd de dag nog eens konden doornemen vanuit de kuip van hun boten.

De dagwinnaars:
ORC - 1 FLIRT (First 40), L. Hoogerheide van WSV Bruinisse
ORC - 2 TENDER TO SOETICHEYT (ILC 30), C. de Ruijter van WSV Zierikzee
ORC - 3 RAKKER (A-31), C. Keetels van WSV de Biesbosch
ORC - 4 FRONTIER (Spirit-28), J. Bart van WVSV Haringvliet
R&P - B DE VERLEIDING (Lemsteraak), M. Steenstra, KRZV De Maas
R&P - C DRONCKE OORT (Schokker), D. van Duivendijk, WSV Oosterschelde
Ongemeten ARES (First Class 8), J. Thijssen, WSV Braassemermeer

Tekst: Leo Baartmans

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: