Light Vessel Race en de nieuwe Belgische IRC kampioenen

Light Vessel RaceWanneer gaan ze in België toch eens leren om twee grote zeilklassiekers niet tijdens hetzelfde weekend te organiseren? Zolang we niet de competentie bezitten om op twee plaatsen tegelijk te zijn, zijn we dus genoodzaakt te kiezen. Dit had als gevolg dat veel bekende namen ontbraken op het ScheldeRegatta appèl en wel om een zeer goede reden: De GENISOL Light Vessel Race.

Maar 31 inschrijvingen
Het verklaart ook waarom er maar 31 boten aan de start van de GENISOL light Vessel Race 2014 verschenen. IRC 1 en 2 was met 13 jachten de grootste klasse. Er werden verschillende parcours uitgetekend voor IRC en CR.

Windward leeward en Long distance
Op zaterdag voer IRC een drietal windward leeward banen en 1 inshore baan. Voor de CR werd het, door een nijpend gebrek aan wind, een slepende 36 mijl.
Na een lange dag zeilen wachtte gelukkig een gezellig diner in het clubhuis van de RBSC.

Oxygen en Manta SailingOxygen en Manta Sailing

Geen echte verrassingen in de uitslag
Op zondag stond er, zoals gewoonlijk, terug een pittige zeildag op het programma. De IRC'ers hadden opnieuw 2 windward leewards en 1 inshore baan en voor de CR was alweer een mooie long distance van 20 mijl voorzien. Bij de winnaars zaten geen echte verrassingen. Michel Lefebvre won met de Manta Sailing in IRC 1. In CR 1 zien we Yves Aertssen met de Y-Knot en in CR 3 staat Glenn De Brouwer alweer in de picture met zijn Diabolic.

Het podium van de GENISOL Light Vessel Race 2014 op een rij:

IRC1&2:
1) Michel Lefebvre, Manta Sailing (op de foto boven)
2 Philippe Bourgeois, Dunkerque Plaisance
3) Jan Gabriel, Ragazza

IRC3:
1) Jacques Lemaire, Sorcier Noir
2) Frans Maas, Capella
3) An Callens A+

CR1-2:
1) Yves Aerssen, Y-Knot
2) Wim Driessens, Bolderik
3) Andre De Kegel, J-venture

Cr3-6:
1) Glenn De Brouwer, Diabolic
2) Dimitri Vanvyve, Mahabharata
3) Thierry Janssens, Kiss The Waves

Alle uitslagen en veel foto's via: www.lightvesselrace.be

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: