Team Brunel op weg naar laatste trainingsstage in Lanzarote

Team BrunelTerwijl Nederland ontwaakte na de voetbal thriller tegen Costa Rica, verliet Team Brunel zondagmorgen om 10 uur de haven van IJmuiden. Inmiddels na de volgende voetbalkraker van gisteravond bevindt Team Brunel zich ter hoogte van Cascais langs de Portugese kust. Schipper Bouwe Bekking en zijn mannen zijn opnieuw op weg naar de trainingsbasis op Lanzarote, waar ze over een dag of twee worden verwacht.

Aangezien de beoogde Onboard Reporter Stefan Coppens voor zijn huidige werkgever werkzaam is bij het WK Voetbal in Brazilië, neemt Flo Eckhard zijn plek in tijdens deze overtocht naar de Canarische Eilanden. De Oostenrijker verdiende reeds zijn sporen met de productie van spectaculaire snowboard films. Hij laat deze week zijn kunsten los op Team Brunel om zo voor pakkend beeldmateriaal te zorgen. Inmiddels is ook het laatste bemanningslid bekendgemaakt: de Fransman Laurent Pagès.

De Nederlandse deelnemer aan de Volvo Ocean Race 2014-15 meerde op 13 mei jl. voor het eerst af in eigen land. De weken erna maakte Team Brunel een promotour langs de Nederlandse kust om kennis te maken met zijn achterban. Na Nederland zetten Bekking en zijn bemanning koers richting Denemarken, waar Bekking woonachtig is. Daar begon de zeiltraining weer met de 276 mijl lange Shælland Rundt en vervolgens de tocht van Denemarken terug naar IJmuiden.

De komende maand zal Team Brunel verder trainen vanuit Lanzarote. Eind augustus zal het team zich in het Spaanse Alicante melden, waar op 4 oktober de twaalfde Volvo Ocean Race van start gaat.

Overig nieuws uit de vloot:

  • Deze week verlieten Abu Dhabi Ocean Racing en Team Alvimedica beide Newport, Rhode Island om koers te zetten richting Europa. Volgens de Volvo Ocean Race-regels is het verboden om tegen elkaar te racen. De teams kregen wel toestemming voor een gezamenlijke, promotionele start onder het toeziend oog van duizenden fans in Newport.
  • Na aankomst in Southampton zal Abu Dhabi Ocean Racing zich voorbereiden op hun eerste wedstrijd, de Aberdeen Asset Management Cowes Week. Vervolgens staat op 7 augustus de Artemis Challenge Race op het programma, gevolgd door de Sevenstar Round Britain & Ireland Race op 10 augustus.
  • Team Alvimedica en Team SCA verschijnen eveneens aan de start van de Sevenstar Round Britain & Ireland Race.
  • Team Alvimedica presenteerde afgelopen maandag vijf nieuwe bemanningsleden: de Italiaan Alberto Bolzan, de Amerikaan Nick Dana, de Australier Will Oxley en de Nieuw-Zeelanders Ryan Houston en Dave Swete.
  • Het Spaanse team onder leiding van de routiniers Iker Martinez en Xabi Fernández stelden eveneens drie nieuwe leden van het zeilteam voor: Fransman Nico Lunven plus de Spanjaarden Rafa Trujillo en Antonio Cuervas-Mons.
  • Het Dongfeng Race Team zeilde deze week naar Spanje voor een 48-urige pauze van de regen in Lorient.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: