Annemiek Bekkering en Annette Duetz zeilen zilver op WK 49er FX

Annemiek Bekkering en Annette Duetz Op de laatste dag van het Wereldkampioenschap 49er FX in het Deense Aarhus pakten Annemiek Bekkering en Annette Duetz de zilveren medaille. Het goud ging naar de lokale favorieten Nielsen/Olsen. Het zeilende duo van de Delta Lloyd Kernploeg hield de Oranje eer hoog en won twee van de drie medalraces en daarmee het zilver.

Annemiek Bekkering won ooit al eens het WK 29er, de voorloper van de 49erFX. Bekkering en Duetz varen sinds dit voorjaar samen, nadat de beleidsmakers van de Delta Lloyd Kernploeg de teams opnieuw indeelden. Het duo heeft in de afgelopen periode veel wedstrijden kunnen zeilen en groeit gestaag in kwaliteit.

“Blij met het zilver”
Annemiek Bekkering reageerde na afloop van het toernooi. “Vandaag hebben we het heel goed gedaan. Dat geeft vertrouwen. Gisteren baalden we heel erg. We hebben het weggegeven. Het waren hele lastige omstandigheden de hele week. Zeer onstabiele wind. Als je niet goed uit de boot kijkt mis je de slag en word je afgestraft. Vandaag hebben we dat weer goed gemaakt. Dus ja, ik ben nu wel blij met het zilver. Het goud gaat naar de lokale super-favorieten. Die kennen we en varen altijd heel sterk, ook bij de senioren.”

De dames in de 49er FX vertrekken op 17 juli naar Rio de Janeiro om zich voor te bereiden op het preolympische test evenement dat van 2 tot 8 augustus gehouden wordt.

1 Nielsen/Olson DEN 42
2 Bekkering/Duetz NED 57
3 Jule Gorge Lotta Gorge 68

Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: