Enno Kramer en Ard Geelkerken vice wereldkampioen FD

Enno Kramer en Ard GeelkerkenEnno Kramer en Ard Geelkerken hebben in Largs Schotland - afgelopen week - hun wereldtitel in de Flying Dutchman moeten afstaan. Even als vorig jaar zeilden ze een zeer constante serie 3, 2, 2, 6, 4, 2, 3, maar dat was ten opzichte van hun eeuwige rivalen HUN70 bij lange na niet genoeg. Deze equipe won maar liefst 5 van de 7 wedstrijden.

Het Schotse zeilinstituut in Largs was de gastheer van het FD-wereldkampioenschap onder wisselende weersomstandigheden met meer dan genoeg wind werkte de internationale FD-klasse daar hun 9 wedstrijden tellende evenement af in een werkelijk prachtige omgeving met zomers Schots weer.

Vanaf dag 1 was het duidelijk dat het team Kramer/Geelkerken tot het uiterste zouden moeten gaan om de 8-voudige wereldkampioenen uit Hongarije voor te blijven. Naast deze titelfavorieten waren ook de oud olympisch kampioenen Bøjsen-Mœller van de partij evenals outsiders uit Italië en Duitsland.

In Januari 2015 krijgt het team Kramer/Geelkerken een nieuwe kans om hun titel te heroveren als Sydney Harbor de locatie is van het wereldkampioenschap FD.

Tekst: Ronald Stalmam, VP-communication IFDCO

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: