Team Dirk-Jan Korpershoek ontvangt wildcard voor de Dutch Match Cup

 Team Dirk-Jan KorpershoekHet Batavia Sailing Center, organisator van de Dutch Match Cup, heeft deze week een wildcard voor de Dutch Match Cup gegeven aan het Nederlandse matchrace team Dirk-Jan Korpershoek. De Dutch Match Cup is de vijfde wedstrijd in de Alpari World Match Racing Tour. De wedstrijd wordt van 24-28 september gevaren in de Bataviahaven van Lelystad.

Dirk-Jan is op dit moment met een 47-ste plek de hoogst geplaatste Nederlandse zeiler op de internationale ISAF rankinglist match racing. Het prijzengeld voor de Dutch Match Cup bedraagt $ 75.000,-.

Dirk-Jan is bijzonder blij met de ontvangen wildcard:

"Het is fantastisch voor ons als team om ons op het hoogste niveau met de wereldtop te kunnen meten tijdens de Dutch Match Cup. Daar komen de echte kanonnen aan de start. Ik zie het ook als een waardering voor de ontwikkeling die wij de afgelopen jaren als team hebben doorgemaakt in het matchracen. Samen met de mensen van het Batavia Sailing Center hebben we een programma opgesteld om naar deze wedstrijden toe te werken. Daarvoor kunnen we o.a. gebruik maken van de Maxfuns van het Batavia Sailing Center voor trainingen; dat helpt enorm want voor de meeste teams die strijden in de Dutch Match Cup is het de eerste kennismaking met dit type boot terwijl wij de boot inmiddels al behoorlijk goed kennen. Ook uit eerdere wedstrijden."

Dirk-Jan Korpershoek en zijn bemanning zeilen onder de naam The Opportunity Team. Alex Hoeve van het Batavia Sailing Center: "Dat is een goede naam voor een team dat iedere mogelijkheid aangrijpt om in binnen en buitenland te matchracen. Het team staat niet voor niets als hoogst geplaatste Nederlandse team in de ranking. Onlangs nog wist het team de "Slam Summer Match 2014" te winnen. Met hun actieve rol in de Dutch Match & Team Racing Association creëren ze ook voor anderen laagdrempelige mogelijkheden om aan matchracing in teamracing, te doen. Kortom, ze creëren ook voor anderen "opportunities". Alle leden van het team zijn jonger dan 25 en vertegenwoordigen daarmee de snel groeiende groep van jonge zeilers die steeds actiever wordt in de matchrace circuits. En natuurlijk sluit de naam ook goed aan bij de wijze waarop de gemeente Lelystad zich in het buitenland presenteert: Lelystad, City of Opportunities."

Het Batavia Sailing Center heeft nog 1 wild card aan een Nederlandse team uit te geven. Daarover volgt binnenkort meer nieuws.

Tijdens de Batavia Regatta, de officiële qualifier van de Dutch Match op 23 en 24 augustus a.s. zijn nog twee wild cards voor deelname aan de Dutch Match Cup te verdienen.

Een flink aantal internationale teams, allemaal met een plek in de top 100 van de wereld ranglijst, heeft inmiddels laten weten aan de quallifier deel te willen nemen. Ook hierover volgt binnenkort meer nieuws.

www.dutchmatchcup.com

Tekst: Joop van Diest

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: