Nederland pakt goud, zilver en brons op WK Yngling

WK YnglingAfgelopen week werd in spectaculaire weersomstandigheden op de Oostzee bij Travemünde het Wereldkampioenschap in de Yngling gewonnen door Nederlanders Hidde-Jan Haven, Don van Arem en Auke van der Werf.

Maarten Jamin, Jaap Smolders en Menno Berends voeren een uitstekend kampioenschap, maar werden op de laatste dag met minder wind toch nog gepasseerd en werden tweede.

De derde plaats werd op gelijke punten met Jamin behaald door het eveneens Nederlandse team van Lieuwe Gietema, Diederik Kuiters en Reinier Tromp die sinds vorig jaar samen varen.

De beste damesprijs ging ook naar Nederland: Marcella Pel, Florian van Dort en Sophie Grove, zij werden 10 overall.

BMW Nationaal Jeugdzeilplan
Tijdens het kampioenschap, waar meer dan 40 boten uit 10 verschillende landen deelnamen, werd de Nederlandse deelname wederom met bewondering gadegeslagen. Aan de basis van dit succes staat het BMW Nationaal Jeugdzeilplan. Voor slecht 900 euro per jaar kunnen enthousiaste jeugdteams in een eigen wedstrijdyngling deelnemen. De sterke competitie en grote jeugddeelname die dit genereert uitte zich dit jaar in 5 Nederlandse teams in de top 10. Alle 5 varen in een boot van het BMW Nationaal Jeugdzeilplan.

Tekst: Max van het Hooft

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: