Queen Mary 2 groet Abu Dhabi Ocean Racing

Indrukwekkend schouw- en klankspel van RMS Queen Mary 2 die Abu Dhabi Ocean Racing groet in het midden van de Atlantische Oceaan. De kapitein van de Queen Mary 2 vraagt over de marifoon zelfs hoe dicht hij mag naderen zodat zijn passagiers kunnen meegenieten van de Volvo Ocean Racer.

De Queen Mary 2 was op het moment van tewaterlating in 2003 het grootste passagiersschip. Het schip werd genoemd naar koningin Mary van het Verenigd Koninkrijk, grootmoeder van koningin Elizabeth II, die haar doopte op 8 januari 2004. In april 2006 verloor de Queen Mary 2 de status "de grootste", toen kwam de Freedom of the Seas in de vaart.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: