WAR 2 juli: verrassende winnaars in ORC 1 en 3

Zo’n 8-10 knopen wind uit NNW. Zeker meer wind dan verwacht. Dus durfde wedstrijdleider Peter Koetsier het aan om een lange baan te kiezen. Het pakte prima uit, want alle bijna 40 gestarte boten konden op tijd finishen. Wel waren er her en der weer problemen met de waterplanten.

Voor de J-Force One waren de waterplanten zelfs zo erg dat zij de pijp aan maarten gaven. Probleem is zeker dat de waterplanten niet te zien zijn, dus er om heen varen is geen optie. Had je geen ergernis van de waterplanten, dan was het een prachtige zeilavond met zowel in de ORC-1 als ORC-3 kende de 12e WAR een verrassende winnaar.

Texas van Marius Bakker lag met een aantal 2e plekken in de vorige edities natuurlijk al enigszins op de loer, maar de overmacht van de Who’s Next leek in de afgelopen weken zo groot, dat deze overwinning in de ORC-2 zeker een verrassing genoemd mag worden. De Who’s Next werd deze avond 2e, gevolgd door de 50-Shades op plaats 3.

Hetzelfde geldt ook voor de 1e plaats van de Grand Cru van Wim Westland. Van hun 10 gevaren wedstrijden pakten ze 7x een top-3 positie. Hun voordeel was het feit dat de White Hawk niet aan de start verscheen, omdat zij momenteel meedoen aan wedstrijden in de Zeeuwse wateren (tot nu toe overigens zeer succesvol). De 2e plaats was voor Team SailSelect met Maatskip als derde.

In de ORC-2 heeft de Moshulu prima zaken gedaan met een overwinning. Op de 2e plaats een sterk varende Bubbels. Biscaya moet genoegen nemen met plaats 3.

In de SW-klasse slechts 5 boten aan de start. De Final Touch pakte de overwinning, gevolgd door resp. de City en de Moki.

Volgende week speelt het Nederlands elftal wanneer zij a.s. zaterdag van Costa Rica winnen om 22.00 uur haar ½ finale wedstrijd. Wedstrijdleider Peter heeft al aangegeven dat hij hier rekening mee zal houden met het kiezen van de baan, zodat de mogelijkheid bestaat om tijdig te finishen en de wedstrijd te volgen in Harbour House.

De totale uitslag is te vinden op http://flevomare.nl

Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: