Zeilspektakel langs de Zandvoortse kust

Luchterduinen RaceHet weekend van 16 en 17 augustus staat in het teken van groot zeilspektakel langs de Zandvoortse kust: De jaarlijkse Tweedaagse van Zandvoort. Zaterdag 16 augustus organiseert de Watersport Vereniging Zandvoort (WVZ) vanuit hun permanente clubhuis, een van de grootste catamaranraces van Nederland: de “Eneco Luchterduinen Race”, (de voormalige NAM-REM race).

De wedstrijd is van oorsprong ontstaan uit een lange afstandsrace van Zandvoort via Noordwijk naar het REM-eiland en terug. Na het verwijderen van het REM-eiland is er als alternatief de NAM 22-boei voor Katwijk gekozen. De route hier naartoe wordt ‘beboeid’ vanuit Katwijk. Afhankelijk van de windrichting wordt er vanuit Zandvoort, via Noordwijk en Katwijk naar de 5 kilometer uit de kust liggende NAM 22-boei, en weer terug naar Zandvoort gevaren. Gemeten langs een rechte lijn, bijna 50 kilometer.

De Tweedaagse van Zandvoort staat open voor alle typen catamarans en voor de catamaranklassen Formule 16, Formule18 en Carbon 20 is het bovendien een officieel klasse evenement.

René Bos, WVZ voorzitter vertelt ons:
"Wij kijken ook dit jaar weer uit naar dit prachtige catamaran spektakel vanaf het Zandvoortse strand bij de WVZ. De lange afstand race op zaterdag naar de NAM boei staat zelfs bij de meest doorgewinterde catamaranzeilers bekend als een uitdagende maar zeer aantrekkelijke race. Om de zeilers met kleinere catamarans of wat minder ervaring ook van dienst te zijn, hebben we net als vorig jaar speciaal voor hen een apart, iets korter aangepast parcours uitgestippeld, maar evenzo goed een heel mooi traject over de Noordzee langs een prachtig stuk van de Nederlandse kust." Hij voegde er aan toe: "Daarbij zorgen we bij ons op het strand en op de zaterdagavond voor volop vertier en vermaak. We hopen met dit fantastische tweedaagse catamaran lifestyle event het aantal deelnemers weer verder te zien toenemen."

De organisatie rekent bij goede zeilcondities op meer dan 100 catamarans en dat belooft een waar zeilspektakel te worden. Ook vanaf het strand is dit een uniek uitzicht met al die catamarans op het water. Nog nooit zoveel catamarans bij elkaar gezien? Kom dan kijken op zaterdag 16 augustus. Het startschot klinkt om ca. 12.00 uur ter hoogte van het clubhuis van WVZ op het Zuidelijke strand tussen de reddingspost Zuid en strandpaviljoen Vooges gesitueerd, ter hoogte van Boulevard Paulus Loot 69. De toegang is gratis.

Zondag 17 augustus zullen er voor de Zandvoortse kust korte baan wedstrijden in verschillende klassen worden gevaren. Op zondag zal er gestart worden om ca. 11:00 uur voor de Watersport Vereniging Zandvoort.

Voor meer informatie zie ook: http://wvzandvoort.nl/activiteiten/eneco-luchterduinen-race/

Tekst: Jacqueline Kragt

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: