Allereerste Olympische test event Rio 2016 start nu zondag

RioOp zondag 2 augustus 2014 begint het allereerste testevenement in voorbereiding op de Olympische Spelen van Rio 2016. Aan de zeilsport de eer om, exact twee jaar voor de start van het grootste sportevenement ter wereld, met zeilers uit 34 landen de spits af te bijten. Voor de Delta Lloyd Kernploeg is het testevenement meer dan een generale repetitie. Een goede prestatie tijdens dit evenement kan namelijk de eerste stap zijn om olympische kwalificatie af te dwingen.

7 dagen, 324 zeilers uit 34 landen
Het evenement vindt plaats van 2 tot en met 9 augustus en wordt gezeild op vijf olympische banen, waarvan drie banen in Guanabara baai en twee daar buiten. Er zijn 324 zeilers ingeschreven uit 34 landen. Het evenement wordt georganiseerd door de Braziliaanse zeilbond, in samenwerking met de Internationale Zeilfederatie.

Olympische kwalificatie Rio 2016
Om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen van 2016 in één van de tien olympische zeildisciplines moet voor de Nederlandse zeilers aan drie voorwaarden worden voldaan:
1) het winnen van de nationale selectie,
2) het plaatsen van het land,
3) het realiseren van een NOC*NSF kwalificatieresultaat.

Volg hier het test event: www.aquecerio.com/en/competicoes.php

Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: