Indrukwekkende line-up voor de Batavia Regatta in Lelystad

Batavia RegattaDe Batavia Regatta, die gevaren wordt op zaterdag 23 en zondag 24 augustus aanstaande in de Bataviahaven, heeft een indrukwekkende line-up gerealiseerd. Tien topteams uit 8 verschillende landen verschijnen aan de start van deze wedstrijd die is aangewezen als de 'official qualifier' voor de Dutch Match Cup van september dit jaar. Deelnemende teams strijden om 2 beschikbare wildcards die toegang geven tot de Dutch Match Cup. Tijdens dit evenement met zeilers van wereldklasse is er ook voor het publiek veel meer te doen.

Tijdens de Dutch Match Cup, maar ook als tijdens de Batavia Regatta, het kwalificatie toernooi, zijn er absolute wereld toppers aanwezig. Nederlands kampioen Klaartje Zuiderbaan en Nederlands hoogst geplaatste zeiler Dirk-Jan Korpershoek moeten het opnemen tegen o.a. Johnie Berntson, voormalig nummer 6 van de wereld, en Simone Ferrarese, huidig Europees Kampioen. Alle teams staan hoog in de top 100 van de internationale ranglijst; Klaartje Zuiderbaan is op dit moment de regerend Nederlands kampioen Matchracen. Zij staat momenteel nummer 14 op de internationale ranglijst voor vrouwenteams en eindigde onlangs nog als de nummer twee in de Women's Match Race Golfe du Morbihan.

Teams die deelnemen zijn:

 • Johnie Berntson (15) Stena Sailing Team Zweden
 • Felix Oehme (30) NRV Match Race Team Duitsland
 • Jeremy Koo (42) Koo Racing Team Maleisië
 • Philip Bendon (36) Southern Match Race Team Ierland
 • Simone Ferrarese (39) Ferrarese Racing Team Italië
 • Dirk-Jan Korpershoek (47) Opportunity team Nederland
 • Adrian Maier-Ring (58) Innotio Match Race Team Duitsland
 • Martin Mehus (67) Team Mehus Noorwegen
 • Jonathan Hammond (75) 212 degrees sailing Verenigde Staten
 • Klaartje Zuiderbaan (14♀) Team Batavia Sailing Center Nederland

Naast de topzeilers en spannende zeilwedstrijdenkunnen zijn er ook nog andere activiteiten die er een mooi weekend van maken. Tijdens de Batavia Regatta, mede mogelijk gemaakt door zowel de Gemeente Lelystad als de Provincie Flevoland, kan er door kinderen gezeild worden in Optimisten onder leiding van een echte instructeur. Voor de ouders is er bij Restaurant Bataviahaven prachtig uitzicht over het water waar de wedstrijden zijn met duidelijke uitleg wat er allemaal gebeurt op het water. Het restaurant is tijdens het evenement de centrale plek voor zowel de zeilers als het publiek. Met zoals gezegd een prachtig uitzicht over de wedstrijdbaan. Voor het publiek de ideale plek om zelf de deelnemende internationale zeilers te ontmoeten. De wedstrijden beginnen zowel zaterdag 23 augustus als zondag 24 augustus om 10.00 uur. Centrale plek, ook voor bezoekers, is het op het havenhoofd gevestigde restaurant Bataviahaven. Vanaf het terras zijn de wedstrijden uitstekend en van zeer nabij te volgen.  Tekst: Joop van Diest

Labels

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: