J/80 klasse verzamelt zich tijdens Pampus Regatta

Pampus RegattaMet nog meer dan twee maanden te gaan zijn de J80’s zeker van een eigen klasse. Inmiddels hebben zich vijf J/80’s officieel ingeschreven voor de Pampus Regatta op 13 en 14 september op het IJmeer. De organisatie verwacht nog meer J/80’s aan de start.

Alleen al bij Roei- en Zeilvereniging Naarden - één van de drie organiserende verenigingen - varen elke woensdagavond acht J80’s in een eigen klasse. Daarnaast biedt de organisatie de mogelijkheid tot kranen voor de trailerbare boten die van ver moeten komen. “We hopen hiermee de drempel weer iets lager te maken”, aldus medeorganisator Floris Cornelissen.

De X-79 klasse, die vorig jaar tijdens de Hooikist Race (voorloper Pampus Regatta) 11 inschrijvingen had, lijkt ook dit jaar weer succesvol te worden. En voor de Kwarttonners is de Pampus Regatta de laatste kans om punten te scoren voor de Dutch Quarter Ton Cup 2014.

Naast de verschillende eenheidsklassen zijn er ook natuurlijk ORC-klassen en focust de organisatie zich op de SW-klasse. “Er zijn veel fanatieke wedstrijdzeilers die niet ORC gemeten zijn, maar wel graag aan de grote regatta’s mee willen doen. Met de SW-klasse hopen we deze groep tegemoet te komen.” Ook het inschrijfgeld à € 35 per boot mag geen barrière vormen.

De Pampus Regatta wordt gezeild op zaterdag 13 en zondag 14 september 2014 en staat open voor SW-klasse, ORC-klasse en eenheidsklasse.

Kijk voor een overzicht van de deelnemers en voor inschrijven op www.pampusregatta.nl

Tekst: Floris Cornelissen

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: