Slotwedstrijd Europese 18ft Skiff circuit komt naar Bruinisse

18ft SkiffEen van de snelste mono-hull klasse ter wereld komt voor de derde keer naar Nederland. Van 28 tot 31 augustus zullen internationale 18ft Skiff zeilteams naar Jachthaven Bruinisse komen om op het Grevelingen te zeilen. Het is spectaculair, waanzinnig snel en een prachtig schouwspel om naar te kijken.

Slotwedstrijd Grand Prix
Na Hongarije, Italië en Duitsland is de slotwedstrijd van de Europese 18ft Skiff competitie dit jaar in Nederland. Erg bijzonder omdat de teams uit heel Europa komen en het 18ft Skiff zeilen in Nederland nog relatief onbekend is. Na het grote succes van de Dutch Grand Prix in 2012 en 2013 besloot de klasse om in 2014 voor de derde keer terug te keren naar Jachthaven Bruinisse. Hier worden de laatste wedstijden voor de competitie van 2014 verzeild. Op het programma staan 3 wedstrijden per dag, waardoor er nog veel kan veranderen in de ranglijst.

Deelnemers
De deelnemers komen onder andere uit Hongarije, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland en natuurlijk Nederland. Dit jaar nemen uit Nederland Anne Johan Buis en Team Pandion deel aan de Grand Prix.

De 18ft Skiff
De 18ft skiff is een echte “speed machine”. De boot is gemaakt van exotische en licht gewicht- materialen gecombineerd met moderne technologieën. Gecombineerd maakt dit de 18ft skiff een geavanceerde race machine. Topsnelheden van 25 knopen zijn geen uitzondering.

De (internationale) deelnemers hebben vier dagen voor de boeg met veel wedstrijden. Bezoekers zijn meer dan welkom rondom de regatta-area op het Grevelingenmeer om deze spectaculaire boten aan te moedigen.

18ft Skiff Grand prix

http://dutchgp.org

De wedstrijden zijn ook te volgen via de Facebookpagina: https://www.facebook.com/18ftskiff

Tekst: Mathijs van Miert

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: