Wereldkampioenschap RS500 in 2015 naar Nederland

RS500De raad van bestuur van de Internationale RS500 klassenorganisatie heeft de locatie voor het Wereldkampioenschap 2015 bevestigd. Van 5-9 Augustus 2015 komt dit grote evenement definitief naar Bruinisse. De grote groei van de Nederlandse klasse alsmede het grote enthousiasme van de zeilers heeft er voor gezorgd dat Bruinisse als ideale uitvalsbasis wordt gezien voor dit evenement.

“Ieder jaar organiseert de Nederlandse klasse tijdens het WK op professionele wijze de legendarische Dutch Party. Dus we hebben al laten zien wat we kunnen als Nederlandse organisatietalenten. Dit helpt heel goed bij het aantrekken van zo veel mogelijk buitenlandse teams. Nu is het zaak dat we voldoende sponsoring vinden om er een echt groot evenement van te maken. Zo één waarover nog jaren nagepraat wordt.” aldus Nederlandse Klasse voorzitter Nick van Alphen.

Het feit dat het WK RS500 naar Nederland komt geeft een boost aan de klasse. Over 3 weken reizen 17 Nederlandse teams af naar Loctudy in Bretagne, Frankrijk om daar de 2014 versie van het event te beleven. Dit is een verdubbeling van het aantal Nederlandse deelnemers vorig jaar in Zweden.

Uit Frankrijk zal de Nederlandse klasse op 10 augustus een 6-trailer meenemen. Dit zijn de gebruikte Charterboten van het WK van dit jaar. Mits deze boten niet al gelijk verkocht worden zijn deze boten in het najaar beschikbaar als charterboat bij klassen-evenementen.

Open Dutch Skiff Trophy
Om te zorgen voor een kleine voorsprong heeft de Nederlandse klasse in september twee evenementen in Bruinisse. De Open Dutch Skiff Trophy op 13/14 september, gevolgd door het Nederlands Kampioenschap op 20/21 september. Geïnteresseerden voor het charteren van een van deze 6 boten tijdens een klassen-evenement in het najaar kunnen contact opnemen met de klasse viainfo@rs500.nl

Over de RS500
De RS 500 is ontworpen als zeer snelle en attractieve betaalbare eenheidsklasse. Waarschijnlijk de boot met de beste performance per euro. De grote gennaker en trapeze maken de boot aantrekkelijk en snel. De aanvangstabiliteit zorgt voor een comfortabel gevoel.

De klasse richt zich op de breedtesport en is daarmee aantrekkelijk voor een breed publiek. Door de goede mix van studenten, (net-)afgestudeerden en (jong)volwassene blijft de klasse levendig en is er een een stabiel niveau van wedstrijdzeilen.

Gratis RS500 klassenboot
De Nederlandse klasse is ook in het bezit van een eigen klassenboot. Geïnteresseerden kunnen altijd een aanvraag doen om met een evenement een dag mee te doen in de RS500 klassenboot. Indien de boot beschikbaar is. Het gebruik van die boot is gratis. Deze boot is speciaal voor ieder team die wil weten of de RS500 ook iets voor hen kan zijn.

Daarnaast zijn er verenigingen in Nederland die een of meerdere RS500’s in het bezit hebben. Voorbeelden zijn WVA Vinkeveen en Studenten Zeilvereniging Blauwe Schuit in Leiden. Leden kunnen hier gebruik maken van de boot voor training en wedstrijddoeleinden.

Tekst: Michiel Geerling
Foto: WK RS500 in Zweden (2013)

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: