Rutger Van Schaardenburg wint zilver op Laser Rio test evenement

Rutger van SchaardenburgRutger van Schaardenburg pakt de zilveren medaille op het olympische testevenement in Rio de Janeiro. De Laser-zeiler uit de Delta Lloyd Kernploeg eindigde als derde in de medalrace. Zijn directe concurrent Robert Scheidt (BRA) als achtste. Het niet meedoen van Engelsman Nick Thompson, die tweede stond in het klassement, voorafgaand aan de medalrace, heeft de Nederlander uiteraard in de kaart gespeeld.

Van Schaardenburg zeilde wederom een sterke serie. De Laserzeiler die op weg is naar zijn derde Olympische Spelen zeilt een goed seizoen tot nu. In de wedstrijden die Van Schaardenburg meedoet is hij structureel voorin te vinden. Zo ook op dit testevenement.

“Ik wilde goed varen op dit evenement. Daar was de focus op! Zilver, een tweede plek, dat is goed. Het was een hele zware week. Lastige omstandigheden. Ging niet altijd even lekker. Ik moest er keihard voor werken. Het was ook mentaal zwaar. Het was goed spannend met tegenstanders zoals Scheidt, Burton en Thompson.”

De Engelsman valt uit wat vind je daarvan?
“De strijd op het water, die ik kon voeren, heb ik gewonnen. Helaas dat Thompson niet de medalrace niet meedeed als gevolg van een blessure. Ik had liever op het water van hem gewonnen. Maar het is zilver op een olympisch testevenement. Daar gaat het om en daar ben ik blij mee.”

Tekst: Simon Keijzer
Foto: Rachel Jaspersen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: