Who’s Next, Facet en Goura Victoria scoren tijdens WAR woensdagavondwedstrijd

WAR woensdagavondwedstrijdWAR 13 augustus: het was weer genieten (voor de meesten). “Slechts” 27 boten aan de start, maar 5 meer dan vorige week. Het is dus nog vakantietijd in Midden-Nederland. De aanwezige boten kregen van wedstrijdleider Rien van Zwienen een mooie lange baan voorgeschoteld met een WZW dikke 4 Bft.

In het startgebied was het voor de start van de 4 klassen extra hectisch omdat de catamaranzeilers hun bovenboei midden in het startgebied van de WAR hadden gelegd. Blijkbaar geschrokken van de hoeveelheid Flevomare schepen hebben zij hun wedstrijd tijdelijk geneutraliseerd, althans zo leek het.

In de ORC-1 (8 boten) moest de Six-Pack in haar streven om de prestatie van de vorige week te herhalen, een te vroege start bekopen met een straf en uiteindelijke 73e plaats. De overwinning ging, bijna zoals altijd, naar de Who’s Next. Zowel in zeiltijd als op handicap is deze boot bijna niet bij te houden. In zeiltijd waren ze bijna 4 minuten sneller dan de nummer 2 50- Shades. Derde werd The Fox. The Who’s Next heeft nu 10x een 1e en 2x een 2e plaats staan. De eindoverwinning kan ze niet meer ontgaan.

In de ORC-2 (7 boten) gaat de eindzege zeer waarschijnlijk naar de Biscaya. Hoewel ze de overwinning deze avond moesten laten aan de Facet (foto), moest de grootste concurrent Moshulu met deels een gelegenheidsbemanning genoegen nemen met plaats 4. De 3e plaats was voor de Gotcha2.

Nog veel vakantiegangers in de ORC-3, met 6 boten aan de start. De Goura Victoria pakte gisteravond haar 2e overwinning dit seizoen, gevolgd door de Knots! en de Lumen Maris. Team SailSelect had door materiaalpech een slechte avond en werd “slechts” vierde.
In de SW-klasse (6 boten) moest titelkandidaat French Connection genoegen nemen met een 3e plaats. De overwinning, zijn 2e dit seizoen, ging naar de City. De 2e plaats was voor de Intermezzo.

De totale uitslag is te vinden op http://flevomare.nl

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: