Europees Kampioenschap Olympiajol kleurt oranje

Europees Kampioenschap OlympiajolOp de Urnersee in Zwitserland hebben de afgelopen dagen ruim 70 Olympiajollen gestreden om het Europees Kampioenschap. Dit forse veld bestond voornamelijk uit Duitsers, Nederlanders, Zwitsers en Oostenrijkers. De omstandigheden op het beregende bergmeer waren zeer wisselend vanwege het ontbreken van thermische wind.

De grote delegatie uit Nederland, met diverse oud winnaars, poetsen het slechte resultaat van 2013 weg door dit jaar maar liefst zeven van de acht starts te winnen.

Het kampioenschap werd beslist in het laatste kruisrak waardoor Ton op de Weegh, ook winnaar in 2010, de titel wegkaapte voor Herman van Eijk. Derde werd Henk de Groot. Een 'eins, zwei, drei' dus, niet uniek in de bijna tachtig jarige geschiedenis van de Olympiajol maar een mooie oranje kroon op het geslaagde evenement.

www.o-jol.nl

Tekst: Thies Bosch

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: