Aftellen naar het Breskens Sailing Weekend

Breskens Sailing Weekend 2014Het is nog maar 2 weken te gaan naar het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2014 op 29, 30 en 31 augustus a.s. Maar om het spannend en competitief op het water en gezellig aan de wal te maken, hebben we wel grote aantallen deelnemers nodig. En die laten nu nog op zich wachten.

Nu weten wij wel dat er tegenwoordig bij vele zeilevenementen door allerlei geldige maar ook niet relevante redenen pas op het allerlaatste moment wordt ingeschreven.
De sluitingsdatum is weliswaar pas op 26 augustus a.s. om 24.00 uur, maar toch, het mag ook eerder op www.breskenssailing.org.

Er wordt toch weer een hoop geboden door de wedstrijd comités op het op en neer stromende water van de Westerschelde door keurig uitgelegde of uitgekozen banen.
Een baan voor de vloot van de CR klassen en een baan voor de gezamenlijke vloot van IRC en ORC Club klassen.

De wedstrijden staan dit jaar voor het eerst weer open voor de ORC Club klassen. Een goede gelegenheid voor de grote vloot ORC Club boten op de andere Zeeuwse wateren om de Westerschelde weer eens wedstrijdzeilend te bezoeken.
Voor boten met een zowel geldige IRC als een ORC Club meetbrief wordt dubbel scoren toegepast.

De IRC boten hebben weer hun ONK. De Engelsen komen er voor van Ramsgate, de Fransen van Duinkerken en de Belgische boten komen overal vandaan.

Ook gelden de wedstrijden in de CR en IRC klassen voor het Open Noordzee Kampioenschap van België.

Mochten niet meevarende familieleden, vrienden op kennissen graag de wedstrijden van dicht bij bekijken, dan hebben we de voormalige loodsboot CASTOR ter beschikking die 2x daags vanaf de Middenhavendam een 3 uur durende trip naar de wedstrijden zal maken. Een kleine vergoeding van € 15,- pp of € 7,50 pk wordt wel hiervoor gevraagd. Kaarten verkrijgbaar via de VVV in Breskens op het Oranjeplein.

Met de Delta Lloyd Optimist on Tour die op de vrijdag en zaterdag in de Vissershaven zijn, kan ook de jeugd spelenderwijs met de zeilsport in contact komen. Zie www.optimistenontour.nl

Ondanks het feit dat u misschien net van vakantie terug bent of de Cowes Week, de ORC Worlds in Kiel of the Channel Race van en naar Nieuwpoort hebt gevaren, vergeet niet in te schijven voor het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2014.

Tot ziens in Breskens.

Tekst: Roy van Aller

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: