Optimist on Tour bij Breskens Sailing

Optimist on TourOp 29 en 30 augustus is de Optimist on Tour aanwezig bij zeilevenement Damen Breskens Sailing Weekend. Kinderen met een zwemdiploma kunnen dit weekend kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in Optimisten.

In samenwerking met het Watersportverbond en lokale zeilverenigingen organiseert Delta Lloyd deze zomer op verschillende plaatsen in Nederland de Optimist on Tour: een unieke watersportbelevenis voor kinderen met als doel de jeugd te enthousiasmeren voor de watersport.

Tot nu toe hebben zo’n 4000 kinderen via de Optimist on Tour kennis gemaakt met de water- en zeilsport. ‘Dit is al weer de vierde provincie die we met de Optimist on Tour aandoen. En ik heb hoge
verwachtingen want een provincie met zo veel water moet wel watersporttalenten in zijn midden hebben! Daarnaast denk ik dat het vooral een heel gezellig weekend wordt met veel watersportplezier’, aldus Annette Reijersen van Buuren, manager Merk en Sponsoring Delta Lloyd.

Naast de Optimist on Tour, de leukste zeilles van Nederland, is sinds 12 juni de zeilgame ‘De Optimist’ voor smart phones en tablets gratis te downloaden. De speler moet zeilend stormen trotseren, zeehonden ontwijken en draaikolken vermijden. Sinds 19 juli is de 14-delige jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ te zien. Deze zeilserie speelt zich af op een zeilschool in Nederland. Elke week beleven de instructeurs, vakantiehulpen en de zeilcursisten zomerse avonturen op en rondom het water. Verschillende leden van de Delta Lloyd Kernploeg maken hun acteerdebuut en spelen een (gast)rol in de serie. De serie wordt elke zaterdag en zondag uitgezonden bij RTL Telekids.

Kijk voor het gedetailleerde programma, de overige data en locaties, hoe je aan te melden en meer informatie op www.optimistontour.nl

Tekst: Eva Hersbach

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: