Eerste multihull aan de start van de 8 uren van de Oosterschelde

8 uren van de OosterscheldeDit jaar organiseert watersportvereniging Sint-Annaland op 13 september 2014 voor de 25e keer de 8 uren van de Oosterschelde. Een spannende sportieve en op strategie gerichte zeilwedstrijd op de Oosterschelde. Het doel is om in acht uur zoveel mogelijk mijlen af te leggen. Tussen de deelnemers bevindt zich ook de eerste multihull. Dat is nog niet eerder gebeurd. Het wordt een editie met net dat beetje meer.

De organisatie pakt groots uit met meer muziek van de Tosca’s Backstage Wonders, een muzikale formatie met ex Hermes House Band leden. Ze gaat voor meer deelnemers en meer verbondenheid met de Zeeuwse wateren, daartoe zijn alle watersportverenigingen aan de Zeeuwse wateren uitgenodigd. Meedoen zonder eigen schip is ook mogelijk. De organisatie streeft naar een deelnemersvloot van 100 schepen.

De deelnemers steunen met hun deelname, net als vorig jaar, het unieke Nationaal Park Oosterschelde. De organisatie van de 8 uren van de Oosterschelde doneert na afloop van het evenement een bedrag aan het park.

Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.8uren.nl

Foto: archief 2013

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: