WAR 20 augustus: Slechts 5 boten op tijd binnen

Marinus BakkerOp voorhand leek het een mooie zeilavond te worden. Ruim 30 boten aan de start, het was (en bleef) droog), op weg naar de start nog altijd een 3 Bft. Voor wedstrijdleider Peter Koetsier reden om te kiezen voor dezelfde lange baan als vorige week. Dat dit (achteraf) wel erg optimistisch was, bleek al vrij snel na de start om half acht. Ook het inkorten van de baan gaf voor de meesten weinig soelaas. Desondanks begonnen alle deelnemers vol goede moede aan hun wedstrijd en werd het voor velen een prima oefening “licht weer zeilen”.

Uiteindelijk passeerden slecht 7 boten op tijd de finishlijn, waarvan 5 in de ORC-1. Het was voor resp. de Moshulu (ORC-2) en de Knots! (ORC-3) zuur dat zij de enigen in hun klasse waren die op tijd finishten. De regels geven aan dat er minimaal 3 boten per klassen gefinisht moet zijn. Van de SW-klasse finishte geen enkele boot op tijd.

In de ORC-1 was het de Texas die er met de overwinning vandoor ging, gevolgd door de 50 Shades en de Sea’Out. Het leek alsof de Who’s Next aan het trainen was met wat bijzondere spinaker acties. Zij werden uiteindelijk vierde.

De totale uitslag is te vinden op http://flevomare.nl

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: