Aankondiging: Nederlands Klasse kampioenschap FF65

FF65Het Nederlands Klasse kampioenschap FF-65 zeilen wordt dit jaar gehouden in Muiden op 30 en 31 augustus a.s. bij de Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereniging (KNZRV).

De eerste wedstrijd om het kampioenschap FF-65 zeilen start zaterdag 30 augustus om 10.35 uur. Wedstrijden 2, 3 en 4 volgen zo snel mogelijk na wedstrijd 1.

Zondag 31 augustus is de starttijd 10.05 uur voor de FF65 wedstrijd nummer 5. Wedstrijden 6 en 7 voor alle klassen volgen zo snel mogelijk na wedstrijd 5. Er kan één extra wedstrijd per dag kan worden gezeild, dit wordt aangegeven middels seinvlag K op het finishschip bij de finish van de laatst geprogrammeerde wedstrijd van de dag.

De plaats van het wedstrijdgebied ligt nabij het eiland Pampus.

Prijzen
De verantwoordelijke persoon van de winnende boot in de FF65 klasse verkrijgt de titel Klassen Kampioen en ontvangt de Rode Kampioenswimpel van het Watersportverbond.

Andere prijzen zullen als volgt worden gegeven:
- bij 9 of meer deelnemers in een klasse zullen er prijzen beschikbaar worden gesteld voor de eerste drie deelnemers in het klassement van de serie, bij minder deelnemers zijn er 2 prijzen.
- extra prijzen worden door de hoofdsponsor HATSEFLATSE ter beschikking gesteld.
 
We verwachten tussen de 15 en 20 boten aan de start. Als je bedenkt dat er een stuk of dertig zijn gebouwd, dan is dat een hoog percentage.

Hoofdsponsor
Voor het eerst in de geschiedenis van de FF-65 klasse wordt er tijdens het kampioenschap samengewerkt met een sponsor. HATSEFLATSE is dit jaar de hoofdsponsor. Een nieuw casual kledingmerk voor de actieve watersporter is in aantocht!

Tekst: Paul Tiebout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: