Formule 1 zeilen in Bruinisse

18 foot skiffDe snelste monohull klasse ter wereld komt voor de derde keer naar Nederland. Van 28 tot en met 31 augustus 2014 komen internationale 18foot Skiff zeilteams naar Jachthaven Bruinisse om op het Grevelingenmeer te zeilen. Het is spectaculair, waanzinnig snel en prachtig schouwspel om naar te kijken. Ook zonder kennis van zeilen.

De boot: 18ft Skiff
De 18ft Skiff is een echte "speed machine". De boot is gemaakt van exotische licht gewicht materialen gecombineerd met moderne technologieën. Dit alles maakt van de 18ft Skiff een geavanceerde raceboot om mee te zeilen.

Topsnelheden van 50km/u zijn geen uitzondering, enkel aangedreven door wind- en spierkracht. Elke boot is uitgerust met een zeiloppervlak van ruim 120m² en wegen ongeveer 150kg.

De internationale deelnemers hebben drie dagen voor de boeg met veel wedstrijden. Bezoekers zijn meer dan welkom rondom de regatta-area op de Grevelingen om deze spectaculaire boten aan te moedigen.

http://18footer.nl

Tekst: Erik Gerbrands
Foto: Laurens Morel

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: