Daan Versteeg Europees Kampioen Sharpie zeilen

Sharpie zeilenDaan Versteeg (NED) heeft op het Steinhuder Meer de Europese titel behaald in de Sharpie klasse. Hij voer samen met Ton van Berkel uit Leimuiden. Versteeg en Van Berkel waren heer en meester op het Duitse Meer en voeren in zes manches naar vier overwinningen, een tweede en een zesde plaats.

Met in totaal 41 deelnemende schepen was het een goed bezet Europees Kampioenschap. De organisatie was in handen van de Baltische Segelverein Steinhude. Hoewel er tien manches gepland waren, had de organisatie moeite om voldoende races te houden in verband met een gebrek aan wind.

Andere deelnemers uit Vinkeveen en Mijdrecht waren ook goed vertegenwoordigd tijdens het kampioenschap. Jan Pieter Braam eindigde als vijfde, Pim van Dijk als twaalfde, Jos Voorbij als dertiende, Arie van Vliet als zestiende, Jan Willem van den Berkhof als 23ste, Marie-Therese Willekens als 24ste, Bart Versteeg en Hans Kok als 27ste, Cees en Elly van Dijk als 29ste en Piet en Klara van Dijk als 34ste.

Voor Daan Versteeg kwam de overwinning als een bevrijding, de afgelopen twee jaar was hij als tweede geëindigd op Europese Kampioenschappen. Versteeg heeft zijn zeilopleiding genoten bij Watersportvereniging Vinkeveen-Abcoude alwaar de Sharpies op 4 en 5 oktober aanstaande te bewonderen zijn tijdens de Snertcup.

Tekst: Eline Versteeg-Tiemstra

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: