Derde Nederlander aan boord Team Brunel

Team BrunelDe Nederlandse sportjournalist Stefan Coppers wordt de onboard reporter (OBR) van de Volvo Ocean Race-equipe Team Brunel. De afgelopen maanden heeft 32-jarige Coppers als kandidaat OBR vele mijlen gemaakt met schipper Bouwe Bekking en zijn mannen. Tevens heeft hij eind augustus met het hele team de verplichte Ocean Safety Course volbracht. Vanaf 8 september zal hij officieel in dienst treden van Team Brunel.

Na de School voor Journalistiek ging Stefan Coppers aan de slag bij RTV Rijnmond. “Toen in juni 2006 de Volvo Ocean Race de Rotterdamse haven aandeed, werd ik door RTV Rijnmond op pad gestuurd om enkele korte items te maken over de Volvo Ocean Race. Op de steiger ontmoette ik Yvo Janssen, de huidige Head of Media Productions and Operations van de Volvo Ocean Race. Hij was toen de pr-manager van Team ABN AMRO. Onder het genot van een drankje, zei ik dat hij mij altijd mag bellen als hij nog een onboard reporter zoekt. Op dat moment was werken voor de Volvo Ocean Race een droom voor mij. Twee jaar later - toen Janssen verantwoordelijk was voor de pr van Team Delta Lloyd - mocht ik tot mijn grote geluk enkele video’s voor dit Nederlandse Volvo Ocean Race team maken.”

Stefan Coppers werkt nu bij de omroep AVROTROS waar hij als regisseur voor het kindersportprogramma Zappsport de hele wereld over reist. Zo zat hij afgelopen zomer twee maanden in Brazillie voor het WK voetbal. Begin van dit jaar kwam eindelijk zijn droom uit toen Yvo Janssen vroeg of hij onboard media reporter van Team Brunel wilde worden.

De onboard reporter mag tijdens de Volvo Ocean Race geen zeilhandelingen doen. Hij moet naast het maken van visuele- en tekstuele content, eten koken voor zijn teamleden. Tevens is het zijn taak om de boot onderdeks opgeruimd en zo goed als mogelijk droog te houden.

Tekst: Robbert-Jan Metselaar
Foto: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: