Breskens Sailing Weekend dag 1

Breskens Sailing WeekendHet DAMEN Breskens Sailing Weekend kent in 2014 weer een start als vanouds. De vloot van maar liefst 54 zeiljachten liet op de wateren van de Westerschelde direct zien waar het van gemaakt was. Over alle klassen gemeten was er direct strijd, wat leidde tot prachtige zeilwedstrijden voor de verschillende klassen.

“Het was een prachtige dag”, vertelt Roy van Aller voorzitter van het DAMEN Breskens Sailing Weekend. “De zeilcondities waren ideaal voor een goede zeilwedstrijd. Over de hele dag was de hoeveelheid wind consistent rond vijf Beaufort.” Toch waren er over de dag heen enkele kleine windverschillen. “Door deze omstandigheden voeren er verschillende jachten onder andere omstandigheden, maar dat maakt zeilen zo onvoorspelbaar.”

De grote boten in de IRC1-klasse waren aan elkaar gewaagd, volgens Van Aller. “Ik verwacht dat het in deze competitie spannend blijft tot aan de laatste race.”Vandaag profiteerde de Baraka GP van H.J. de Graaf van de omstandigheden om zo de Tonnere de Breskens van Piet Vroon een loer te draaien. Van Aller: “ De eerste slag is geslagen, maar samen met de Moana van Francois Goubau zal het stuivertje wisselen worden.”

In de IRC2-klasse was de overwinning voor de Dunkerque Pleasance van schipper Phillipe Bourgeois. De Franse schipper bleef de X-Bie van Koen Cleeren en de Amaris 2 van Akis Effraimidis net voor. Cleeren was vandaag wel de overwinnaar in de ORC-Club2 Klasse. Sinds kort kunnen boten op het DAMEN Breskens Sailing Weekend in verschillende klassen ingeschreven worden. Hierdoor worden grotere startvelden gecreëerd, wat een aantrekkelijke race tot gevolg heeft. De X-Bie van Cleeren viel op door in twee klassen zich tot de top-3 te scharen. Maar de competitie is nog lang niet gestreden.

De dag van morgen, zo is de verwachting, gaan er weer veel spannende duels uitgevochten worden in alle klassen. Uitstekend zeilweer zal bijdragen aan de amusementswaarde van deze gevechten tussen de beste zeelui van de lage landen. Weersite Weerplaza verwacht een windsnelheid van gemiddeld 5 Beaufort met maximale windstoten van rond de 25 km/h op de buitengaatse wateren van Breskens. Kortom, het belooft weer een prachtige dag te worden.

www.breskenssailing.org

Tekst: Jessy de Cooker
Foto: Anusjka Martens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: