Breskens Sailing Weekend dag 2

Breskens Sailing WeekendDe tweede dag kende lastige omstandigheden voor de vloot. Desondanks treden de zeilers met overtuiging de Westerschelde tegemoet met opnieuw spannende wedstrijden tot gevolg.

Slagregens en een harde wind geselden de vloot van het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2014 bij het vertrek uit de haven van het Zeeuws-Vlaamse kustdorpje. Dit zorgde voor lange gezichten bij de zeilers, maar volgens het dagelijkse weerpraatje zou het ’s middags beter worden. Deze verwachting kwam uit met veel spannende duels over alle klassen tot gevolg. Vanaf de uitgevaren sponsorschepen De Eendracht en de Castor konden belangstellenden de races aanschouwen. Beide boten waren goed gevuld met geïnteresseerden.

Tussen het al het zeilgeweld was de Il Corvo het opvallendste jacht van het veld. In de IRC1-klasse bleef de crew van Astrid de Vin de Moana van Francois Goubau en de Baraka GP van Hans de Graaf voor maar kon er niet voor zorgen dat de spinnaker ongedeerd uit de strijd kwam. Zoals verwacht was het stuivertje wisselen tussen de sterke jachten in deze klasse. Een dag voor het einde is er nog niets beslist. Dat belooft wat voor de dag van morgen.

Alle andere competities van het DAMEN Breskens Sailing Weekend blijft het even spannend. In de IRC 3 wisselden Frans Maas van de Capella en Jacques Lemaire van de Sorcier Noir van plaats in het dagklassement ten opzichte van de wedstrijden gisteren. Maas was op de tweede dag de sterkste ten opzicht van zijn Franse collega. De Swan45-competitie noteerde deze zaterdag de grootste verrassing. Motions van schipper Lennard van Oeveren versloeg de Hawkeye van Rob Reigwein en de Checkmate van Peter de Ridder waardoor nog niets beslist is in deze klasse.

In de loop van de nacht van zaterdag op zondag gaat de wind volgens Weerplaza liggen. Waar er zaterdag nog sprake was van windstoten van 25 knopen ligt de maximale windkracht zondag rond de 20 knopen. Bij een gemiddelde noordelijke wind van rond de vier Beaufort zorgt dit opnieuw voor aangename omstandigheden voor de laatste dag van het DAMEN Breskens Sailing Weekend. Er is nog niets beslist. We beloven u spanning tot de laatste race.

In de bijlagen onderaan de tussenstand na 2 dagen racen.

Tekst: Jessy de Cooker
Foto: Anusjka Martens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: