17 Nederlandse teams naar RS500 Worlds in Loctudy

RS500 WorldsHet Nederlandse team maakt zich op voor de World Championships komende week in Loctudy, France. Nooit eerder kwamen zo veel Nederlandse getalenteerde RS500 zeilers bijeen om te strijden tegen teams uit 10 verschillende landen. Ze gaan er alles aan doen om die grote beker mee naar Nederland te nemen.

Het event in de Frans - Bretagne-kustplaats zal niet enkel gekenmerkt worden door de races. Het social program rond deze Wereld Kampioenschappen is op z’n minst imposant te noemen.

Proefvaren op Ocean Race Trimaran
De RS500 verwelkomt Vendee-globe zeiler Vincent Rioux in de klasse en dit zorgt er voor dat alle deelnemers mee kunnen op een proefvaart op zijn trimaran.

Daarnaast zullen er Ocean racers klaar staan om, voor wie wil, met foiling cats de baai van Loctudy rond te varen.

Daarnaast organiseert de Internationale klasse als vanouds verschillende levendige socials in de avonden. Op het programma staan BBQ’s, Themafeesten (waaronder de beruchte Dutch Party) en Games.

Nederlandse teams
Uit Nederland nemen 17 teams deel. Onder deze teams het totale podium van het Nederlands Kampioenschap 2013. Onder de favorieten zijn de regerend Nederlands Kampioenen Marleen Blomsma en Jody de Jager en natuurlijk ook opkomende talenten Thomas en Marloes Rot (2e op het NK RS500 2013 en oud-Nederlands Kampioen RS Feva).

Ook doen er een aantal nieuwe teams mee. De 49er zeilers Joris van der Ven en Jeroen Honig zijn dit jaar nieuw in de klasse op het WK. Ze nemen echter een pak skiff-ervaring mee waarmee ze de grote verassing van het event zouden kunnen zijn.

Studenten Zeilvereniging Blauwe Schuit levert vier teams
Maar liefst 4 Nederlandse boten worden gevuld met studententeams uit Leiden. De Blauwe Schuit heeft voor de RS500 als wedstrijdklasse gekozen en zijn erg actief binnen vereniging en klasse. Initiatiefnemer voor het RS500-project binnen de Blauwe Schuit, Finn Kortmann, zal dit jaar voor het eerst zelf deelnemen met een internationaal event.

Updates en Results
Om het kampioenschap te volgen kan de website en facebook bezocht worden: www.rs500.org en www.facebook.com/rs500sailing. Op Social Media wordt #rs500worlds gebruikt voor updates.

Tekst: Michiel Geerling

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: