Bekkering Duetz pakken brons op Rio Test Event 49erFX

Annemiek Bekkering en Annette DuetzAnnemiek Bekkering en Annette Duetz pakken de bronzen medaille in de 49erFX klasse tijdens het olympische testevenement in Rio de Janeiro. Het team zeilde twee zeer sterke medalraces. Met een derde en een eerste plaats gingen ze het Australische team ruimschoots voorbij in de ranglijst. Bekkering en Duetz waren dolblij. Het brons gaat mee naar Nederland.

Annemiek Bekkering zei na de prijsuitreiking het volgende “Het was tijd voor een medaille. We zeiden gisteren al tegen elkaar, nog een keer vierde of vijfde worden heeft geen zin. We hebben dit jaar al te vaak net naast de prijzen gegrepen. Niet dat we veel risico genomen hebben vandaag. We hadden een strak plan en dat hebben we optimaal uitgevoerd. Het waren hele lastige omstandigheden. Er gebeurde van alles op het water. Maar door ons aan ons plan te houden kwamen we steeds goed terug. Zijn we niet gaan twijfelen. Geweldig. ”

Voelde je druk?
“Het is voor ons wel een prestatie-evenement. Maar we hebben de hele week geen risico gelopen. Telkens ons gedegen plan, goed uitgevoerd. Maar we wisten als we hier goed scoren en straks op het WK ook kunnen we de nationale selectie winnen en ons kwalificeren voor de Olympische Spelen. Maar daar denk je niet aan.”

Bekkering en Duetz kunnen inderdaad hun olympische kwalificatie dit jaar al beslissen.
Maar daarvoor ligt de lat hoog. Dan moet het duo op het WK over een maand tijd in Santander wederom op het podium eindigen.

Foto: Rachel Jaspersen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: