Breskens Sailing Weekend dag 3

Breskens Sailing WeekendDe elfde editie van het DAMEN Breskens Sailing Weekend is dit weekend zeer succesvol verlopen. De bekende zeilwedstrijd in Breskens had wat last met het weer, maar dat weerhield de zeilers niet het weekend te vullen met zeilspektakel.

Het was behelpen voor de deelnemers aan het DAMEN Breskens Sailing Weekend van 2014. Vrijwel alle weersomstandigheden kwamen aan bod tijdens de zeilwedstrijden. Het evenement startte vrijdag met uitstekend weer. “De zeilcondities waren op vrijdag ideaal voor een goede zeilwedstrijd”, vertelt Roy van Aller, voorzitter van het DAMEN Breskens Sailing Weekend. Het goede weer had zijn effect onder de zeilers. Die bestookten elkaars positie met een spannende dag als gevolg.

Slecht weer op zaterdag
Hoe anders was het tijdens de tweede dag van het evenement. Slagregens en een harde wind geselden de 54 schepen tellende vloot bij het vertrek uit de haven van het Zeeuws-Vlaamse kustdorpje. Toch verdwenen de lange gezichten van de zeilers tijdens de dag als sneeuw voor de zon. Het weer klaarde naarmate de dag vorderde op. ’s Middags waren zelfs de eerste zonnestralen te noteren. Vanaf de uitgevaren sponsorschepen De Eendracht en de Castor genoten tientallen belangstellenden van een spectaculair schouwspel, dat de zeilers daarop tentoonspreidden.

Bezielde vrijwilligers
Bij het DAMEN Breskens Sailing Weekend worden de vrijwilligers gekoesterd. Twee daarvan zijn Walther de Block en Marcol de Clerk, onze wedstrijdleiders en zonder wedstrijdleiding is er geen sprake van een zeilweekend. “De taak voor ons als wedstrijdleiding is om zo goed mogelijke omstandigheden te creëren voor de meevarende zeilers”, vertelt De Block. “Als dit lukt zijn de zeilers blij, maar hebben wij ook een geslaagd weekend gehad.”

Uitdagend werk
Het werk zien de twee als zeer uitdagend. De Clerk: “Je bent constant bezig met het nieuwe situaties. Toch proberen we alles de voorgaande avond alles gepland te hebben.” Zo is met een goede planning het mogelijk alles in goede banen te leiden. Beide coördinatoren zitten al 45 jaar in het zeilwereldje en zijn zeer blij mee te mogen helpen aan de totstandkoming van het DAMEN Breskens Sailing Weekend. De Block: “We hopen dat we deze bezieling over kunnen dragen op alle schepen zodat we ieder jaar een geweldige wedstrijd krijgen.”

Winnaars
Met ditzelfde enthousiasme streden de zeilers op de slotdag of hun leven ervan afhing. De onvoorspelbare wateren van de Westerschelde zorgden opnieuw voor spannende zeilduels met onverwachte resultaten en verschuivingen in de verschillende klassementen. Namens het DAMEN Breskens Sailing Weekend: Gefeliciteerd!

In een volgend bericht leest u een verslag van de ClubRacer redactie "uit de kuip".

Alle uitslagen via: www.breskenssailing.org

Tekst: Jessy de Cooker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: