Dutch RS Games op de Grevelingen

Dutch RS GamesOp 20 en 21 september vinden op de het Grevelingenmeer vanuit Jachthaven Bruinisse de Dutch RS Games plaats. Tijdens dit tweedaagse evenement zullen het Nederlandse Kampioenschap RS500, RS Feva en het RS Tera gezeild worden. De verwachting is dat er meer dan 100 boten meedoen.

Het is ontzettend leuk om dit veelzijdige evenement te organiseren waarbij er minstens zo veel aandacht is besteed aan de organisatie op de kant als op het water. Internationaal kennen we het RS-gevoel met veel fun en competitief zeilen met de verschillende klassen al. De RS Feva heeft in 2011 het Wereld kampioenschap gevaren vanuit Jachthaven Bruinisse met ruim 160 boten en 320 zeilers uit verschillende landen en continenten.

De RS Tera en RS500 hebben beide in 2015 het ISAF erkende wereldkampioenschap in respectievelijk de laatste week van juli en de eerste van augustus op het programma staan. Ter voorbereiding daarvan vindt nu het NK plaats. Veel zeilers zien dit als de mogelijkheid om “het water” te verkennen.

Met spectaculaire boten en sociale evenementen bieden de RS zeilboten een nieuwe manier van zeilen. Juist in de tijd dat er landelijk geconstateerd wordt dat de watersport vergrijst zijn alle RS klasse in opkomst. De wereld verandert, zo ook de watersport. De jeugd wil meer uitdaging. Zo zien de zeilscholen dat de vraag verandert naar meer uitdagende boten maar ook ISAF speelt op deze verandering in door bijvoorbeeld een dames skiff te introduceren. Oudere modellen worden vervangen door snellere en spectaculaire boten. Dit lijdt tot meer sensatie voor de deelnemer en toeschouwer.

De organisatie op het water is in handen van koninklijke Roei- en Zeilverenging de Maas uit Rotterdam. De Maas heeft veel expertise in het organiseren van zeilwedstrijden en verzorgen al jaren de wedstrijden van de Delta week in Zierikzee.

De inschrijving is nog steeds geopend.

Meer informatie over de verschillende RS klassen is te vinden op www.rs500.nlwww.rsfeva.nl en www.rstera.org

Tekst: Erik Gerbrands

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: