Sterke top tijdens BMW ONK Yngling

BMW ONK Yngling Dit weekend bleek ook het open water van Stavoren niet altijd voldoende voor zeilbare wind. Desondanks werden op zaterdag 4 spannende wedstrijden voltooid in een veld met maarliefst 3 oud-wereldkampioenen en een internationaal tintje.

Tom Otte, Mark Haven en Jeldau van der Werff pakten met de meest constante serie de kampioenstitel. Zij bleven regerend wereldkampioenen Hidde-Jan Haven, Don van Arem en Auke van de Werf hiermee voor. Naar de derde plek zeilde Yska Minks met Marcel de Jong en Jeroen van den Broek.

Beste onder 23 jaar waren vers begonnen team Ernst Mulder, Michiel Mulder en Haike Mulder. Door de inspanningen van het BMW Nationaal Jeugdzeilplan dongen er meerdere jeugdteams om de titel mee. Er zijn nog boten beschikbaar.

Meer info: www.yngling.nl of www.nationaaljeugdzeilplan.nl

Tekst: Max van het Hooft

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: