Solent Whisper: een catamaran met cutting-edge hydrofoils (video)

Solent WhisperVrijdag 12 september werd de Solent Whisper, een nieuwe foiling catamaran, voorgesteld op de Southampton Boat Show. De volledige boot weegt slechts 78kg en begint dankzij zijn hoogtechnologische hydrofoils al te vliegen vanaf 5 knopen wind. Hoge snelheden bij weinig wind met garantie dus.

De Solent Whisper is initieel ontworpen met maximaal gebruiksgemak en veiligheid in het achterhoofd. Buiten deze eigenschappen overtrof de Solent Whisper alle snelheidsverwachtingen. Snelheden boven de 25 knopen zijn makkelijk haalbaar en hij kan op zijn foils vliegen met slechts 5 knopen wind.

De Solent Whisper werd ontworpen en gebouwd door de Southampton Solent University.

Lengte over alles: 6.2m
Lengte waterlijn: 4.2m
Gewicht platform: 39kg
Totaal gewicht: 78kg
Breedte: 2.4m

www.solent.ac.uk/news/news-articles/2014/whats-the-whisper-about-whispe…

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: