Dirk-Jan Korpershoek wint Jeugd NK Matchracen

Dirk-Jan KorpershoekDMTRA organiseerde afgelopen weekend voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap Matchracen voor Jeugd. De baan werd vlak voor de haven van Medemblik uitgelegd aan lager wal. Met 18 knopen wind zorgde dat voor flink wat golfslag. Dat maakte het voor de minder ervaren zeilers niet gemakkelijk om snel gewend te raken aan de boot (Elliot 6m) en het spel te spelen.

Er zijn onder leiding van Peter de Jeu 32 wedstrijden gevaren op de zaterdag in de round robin. Thijs Smit wist alle wedstrijden te winnen. Rond 5 uur werd het bier uit de koelkast getrokken en hebben de zeilers gebarbecued en zijn er flink wat moppen uitgewisseld. Later op de avond zijn we met zijn alle nog naar de Medemblikse feesten geweest voor een goede afsluiter van de zeil dag.

Op de zondag is de round Robin afgemaakt. De top drie was toen duidelijk. Thijs Smit één, Jelmer van Beek twee en Dirk-Jan Korpershoek drie. Daarna is er een King of the Castle gevaren voor de plaatsen 5 t/m 9. Daaruit kwam Dirk Bennen als laatste halve finalist uit de bus. Dirk en Dirk-Jan wisten de halve finales te winnen en streden in de finale om de titel. Dirk-Jan Korpershoek, Ralph van der Leur en Victor Vertregt wisten te winnen en zijn nu Nederlands jeugd kampioen matchracen!

We kijken terug op een geslaagd NK waarin we alles wat matchracen zo leuk maakt hebben gezien. Veel korte spannende wedstrijden. Gezelligheid op de wal tussen de wedstrijden door en ’s avonds. DMTRA organiseert deze winter weer de winterserie voor matchracen in Medemblik. Mocht je interesse hebben om mee te doen, hou dan de website in de gaten!

Uitslag:
1. Dirk-Jan Korpershoek
2. Dirk Bennen
3. Jelmer van Beek
4. Thijs Smit
5. Sanne Crum
6. Mick van der Meer
7. Wender Snijders Blok

Tekst: Thijs Smit

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: