Marit Bouwmeester houdt de leiding op WK zeilen in Santander

Marit BouwmeesterMarit Bouwmeester houdt de leiding op het ISAF Wereldkampioenschap zeilen in de Laser radial klasse. Op de voorlaatste dag van haar kampioenshap finishte de Friese zeilster op de twaalfde plaats in de enige race die er gezeild werd. Dit is haar slechtste resultaat tot nu toe en daarom mag de Friese zeilster dit resultaat schrappen. Bouwmeester behoudt tien punten voorsprong op de Tsjechische Fenclova voordat ze aan de medalrace begint. De medalrace staat gepland om 11u10 op 18 september.

Bouwmeester: "Dit was een minder goede dag"
De Laser Radial zeilsters waren vanochtend al vroeg op het water. Doordat er veel golven stonden en de wedstrijdorganisatie moeite had met ankeren duurde het lang voordat de eerste wedstrijd gestart kon worden. Bouwmeester: "Vandaag had ik een iets minder goede dag, ik heb hier en daar wat fouten gemaakt." In totaal hebben de Laser Radial zeilsters zeven wedstrijden gevaren op het WK in Santander, waarvan ze het slechtste resultaat weg kunnen strepen. Voor Bouwmeester is dat de race van vandaag.

Lang wachten en constant alert blijven
Het WK werd tot nu toe gekenmerkt door een ongebruikelijk weerbeeld met heel weinig wind. Met als gevolg dat de zeilers veel moesten wachten. Vandaag werden de wedstrijden juist uitgesteld vanwege teveel wind. Om zes uur kwamen de Laser en Laser Radial zeilers terug naar de haven. De mogelijkheid bestond echter dat er nog een race gevaren ging worden. Een uur later gaf de organisatie aan dat er geen wedstrijden meer gevaren gingen worden op 17 september.

Bouwmeester: "Het is wel lastig. We moeten lang wachten, je moet echt alert blijven, het hele evenement is het al zo. Gelukkig gaat dat heel goed op dit evenement. Het is lekker dat het nu toch afgelast is. Morgen nog één wedstrijd, ik heb het zelf in de hand. We zullen zien wat er gaat gebeuren."

Debuut op groot WK voor Daphne van der Vaart
Talentploeg zeilster Dapnhe van der Vaart eindigde op een 25ste plaats en wist eigenlijk niet of ze nou blij moest zijn dat er maar één race gevaren werd of niet. Haar debuut in de gold fleet op het ISAF WK had wat haar betreft nog wel even mogen duren.

"Ik had nooit gedacht dat ik in de gold fleet de rest bij zou kunnen houden op snelheid. Maar ik hield zelfs Marit bij. Ik ging echt heel hard, alleen zat ik aan de verkeerde kant."

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: