Helius winterwedstrijden hebben de ambitie om nog succesvoller te worden

Helius winterwedstrijdenZondag 26 oktober 2014 start de nieuwe serie van de legendarische WSV Helius winterwedstrijden. Een wedstrijdserie van 6 zondagen, verdeeld over de gehele winter, waarin alle deelnemers elke maand op het prachtige Haringvliet de strijd aangaan om de ereplaatsen in hun klasse.

Ook dit jaar verwacht Piet Goemans, voorzitter van de wedstrijdcommissie van WSV Helius, weer veel enthousiaste en sportieve deelnemers. Het deelnemersaantal is al jaren stabiel, maar WSV Helius verwacht dit jaar weer enkele nieuwe gezichten te mogen ontvangen. “Meer boten geeft meer competitie en dat maakt de winterserie op het Haringvliet nog aantrekkelijker. Daarbij is het vaarwater van het Haringvliet een perfecte plek  om wedstrijden te varen, in het rustige zoete water komt de watersporter nauwelijks beroepsvaart tegen”, aldus Piet Goemans.

De opzet van de winterserie heeft een verandering ondergaan om het wedstrijdzeilen toegankelijk te houden. In de sportieve up-down races in de ORC-en eenheidsklassen (Finn en SB20) komt de wedstrijdzeiler zeker aan zijn trekken,maar dit geldt ook voor de ongemeten kajuitjachten (SW). Voor hen wordt een gevarieerd parcours langs bestaande betonning op het hele Haringvliet uitgezet zodat het makkelijk is om met een beperkte aantal bemanningsleden toch lekker te kunnen wedstrijdvaren.

“Om meer schepen van buiten Hellevoetsluis aan te trekken zijn we ook een samenwerking aangegaan met onze buren, Marina Cape Helius” geeft Piet Goemans aan. Potentiële deelnemers willen weliswaar graag op het Haringvliet varen maar willen daarnaast voor de wedstrijdperiode ook beschikken over een comfortabele ligplaats. Marina Cape Helius biedt een ligplaats aan voor de gehele wedstrijdperiode tegen een zeer aantrekkelijk tarief en WSV Helius organiseert de wedstrijden en alles wat daar mee gemoeid is.

Helius winterwedstrijden

“Bij deelname van 6 wedstrijddagen is de prijs € 65,- exclusief ligplaats. De wedstrijdzeiler van buiten Hellevoetsluis, die graag meedoet en gedurende deze periode een ligplaats zoekt, kan bij ons voor slechts € 90, - terecht. Op deze manier hopen we meer schepen te trekken. Uiteraard gelden deze tarieven alleen voor de schepen die de gehele winterserie meevaren”, aldus Kees Broere, havenmeester van Marina Cape Helius.

“Een samenwerking zoals deze , tussen de commerciële jachthaven Marina Cape Helius en watersportvereniging WSV Helius is redelijk uniek maar voor ons zeker niet vreemd. Wij werken al jaren goed samen met onze buren. Wij hopen daarmee meer bedrijvigheid in- en rond de haven te brengen, en dat alles is goed voor een watersportstad als Hellevoetsluis.  Sterker nog, veel bemanningsleden zullen de avond voorafgaand aan de wedstrijd de horeca in de Vesting bezoeken. Het is dus goed voor heel Hellevoetsluis ”
 
De winterwedstrijden zullen worden gevaren op 26-10-2014 / 16-11-2014 / 7-12-2014 / 1-2-2015 / 1-3-2015 en 29-3-2015 en het spektakel zal vanaf de vuurtoren van Hellevoetsluis te volgen zijn.  1e start om 11.35 uur.

Meer info: www.wsvhelius.nl/wedstrijden
Tekst: Marieke van der Wal

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: