Who’s Next, Biscaya en de White Hawk zijn de WAR winnaars van 2014

WAR avondwedstrijdHet was een prachtige zomeravond, de laatste WAR van 2014. Misschien iets te weinig wind, maar voldoende om er een spannende wedstrijd van te maken. Wedstrijdleider Leo van Raam had op voorhand de baan al ingekort. Hierdoor konden alle boten ruimschoots op tijd finishen. Dat de finish in het donker was, bleek wel uit het “enthousiasme” waarmee de finishboot de deelnemers sommeerde om niet alleen zeilnummer, maar ook de naam van de boot te melden. Het leidde tot prachtige hilarische woordenwisselingen via de marifoon. Niet zeker is of alle gefinishte boten zijn geregistreerd.

In de ORC-1 gingen 9 boten van start. Zoals meestal was de overmacht van de Who’s Next enorm. Zij eindigen dan ook als beste in de ORC-1. 2e en 3e werden resp. 50 Shades en Six-Pack. Concurrent Texas was start/finishschip, dus kon geen strijd leveren.

Van de 7 gestarte boten in de ORC-2 zijn er zeker 6 gefinisht. De Jelle, die aangegeven heeft dat zij wel gefinisht zijn, staat (nog) niet in de uitslag. De overwinning was voor de Bubbels, die hiermee hun 3e zege dit seizoen behaalden. Facet werd 2, gevolgd door de E-motion, die knap de 3e plaats opeiste. De nummers 1 en 2 in het klassement resp. Biscaya en Moshulu waren niet gestart.

In de ORC-3 stelde de White Hawk met een overwinning hun 1e plaats veilig. Ondanks een prima 2e plaats van Team SailSelect voor de Grand Cru, gaat de 3e plaats in het eindklassement naar de Grand Cru voor Team SailSelect. Nummer 2 in de eindklassering, Maatskip, ging gisteravond niet van start. In totaal zijn er 12 boten gestart en gefinisht.
Het is de laatste weken in de SW-klasse vaak stuivertje wisselen als het gaat om de overwinning. Gisteravond ging deze naar City met resp. French Connection en jonas op de 2e en 3e plaats.

ORC-1.
1. Who’s Next X-46 Boudewijn Ploos van Amstel
2. 50 Shades First 40.7R Bob Nijk
3. Six-Pack X—35 Marcel Kruger

ORC-2
1. Biscaya Sun Fast 36 Marco Koenen
2. Moshulu X-34 Ronald Lettenmeijer
3. Facet Dehler 33 Ralph Kaasschieter

ORC-3
1. White Hawk First 31.7 Sybout Hiemstra
2. Maatskip Dufour 34 Menno koen
3. Grand Cru Dufour 34 Wim Westland

SW-klasse
1. French Connection Dufour 35CL Peter Ohm
2. Jonas Grinde Ton van Aken
3. City Optima 92 Casper van Putten

De totale (voorlopige) uitslag is te vinden op http://flevomare.nl/uitslag.php

Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: