49er FX-zeilsters Bekkering en Duetz vierde op WK zeilen

Bekkering en DuetzBekkering en Duetz zeilden op de laatste dag van het WK in Santander een goede medalrace. Ze finishen als tweede, achter Jurczok en Lorenz uit Duitsland. De winst in de 49er FX-klasse ging naar Grael en Kunze uit Brazilië. De Nederlandse dames hadden, na een teleurstellende voorlaatste dag van het WK, geen uitzicht meer op een medaille.

Ze waren erop gebrand om het evenement goed af te sluiten, het maximale er nog uit te halen en te laten zien dat ze bij de wereldtop horen. En dat is gelukt. Met de tweede plaats in de medalrace eindigen Bekkering en Duetz op een vierde plaats in het eindklassement.

Sterk begin
Bekkering en Duetz begonnen het evenement sterk. Aan het begin van de voorlaatste dag van het WK staan ze vierde in het tussenklassement in de spectaculaire 49er FX klasse. Nog alle kans op een podiumplaats op het wereldkampioenschap in Santander.

De dag voor de medalrace gaat het mis en verspelen ze deze kans. Bekkering: "We deden gewoon niet wat we moesten doen en waar we goed in zijn en maakten veel fouten. Waar het precies aan ligt moeten we nog goed evalueren, maar de combinatie van druk en een lang seizoen met wisselingen in de 49er FX-teams binnen de Delta Lloyd Kernploeg heeft wel meegespeeld."

Bekkering is blij dat het gelukt is om de knop om te zetten
Het was niet makkelijk om de knop vanochtend om te zetten, maar de dames zijn blij dat dat toch is gelukt en ze met een tweede plaats in de medalrace het evenement kunnen afsluiten: "Pas toen ik op het water was ging de knop echt om en dacht ik, we gaan er gewoon voor. Ik ben echt blij dat het ons gelukt is."

Dubbel gevoel
Duetz: "Het is echt fijn dat we hebben laten zien wat we kunnen. We gingen met een plan het water op en hebben dat uitgevoerd. Zo eenvoudig ging het eigenlijk vandaag. We hadden de medalrace bijna nog gewonnen ook. Het gevoel over onze vierde plaats is nu wel heel dubbel. We hebben in het begin van de week heel goed gevaren en gisteren alle kansen op een medaille weggegeven. Maar ik denk dat we over een tijdje wel heel blij zijn met dit resultaat."

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: