Derde plaats voor She Sails in Duitsland

She SailsHet She Sails Match Racing Team met Rikst Dijkstra, Rozan Gilles, Mirthe Kramer en Fettje Osinga veroverde dit weekend de derde plek tijdens de September Match Race in Plön, Duitsland.

Zaterdags zijn de omstandigheden dusdanig licht dat na een hele dag wachten in de zon, pas om 18 uur de eerste flight met twee matches gevaren kan worden. Het team komt gelijk als eerste in actie, maar begint het evenement met een verlies tegen het andere Nederlandse team van Sander Chu: een derby wil je altijd winnen natuurlijk, maar de eerste klap is voor het Valk Welding match race team.

Inhaalslag
Op de tweede dag moet een inhaalslag gemaakt worden: de Round Robin (kwalificatie ronde waarin ieder team een keer tegen elkaar vaart) afmaken is het doel, dus beginnen de wedstrijden eerder dan gepland: het waait!

Ook de eerste wedstrijd gaat verloren: twee penalty's doet het team de das om. Hierna kunnen ze zich herpakken en winnen de volgende twee matches. In thuisploeg en organisator Lars Huekstaed moeten ze hun meerdere erkennen maar ook de laatste wedstrijd wordt gewonnen met een spannend loef-duel waarbij de chicks de tegenstander weten te passeren halverwege het laatste rak naar de finish.

Dan begint het rekenen: 4 wins moet genoeg zijn voor een plek in de halve finales. Maar daarvoor is geen tijd meer en dus is de stand uit de Round Robin ook de eindstand. De meiden eindigen op een derde plek achter de twee hoogst gerankte teams van dit event, beide uit de top 75 van de wereld. Hiermee worden weer bonuspunten gescoord voor de wereldranglijst.

Vol vertrouwen
Na de start eind 2012 is het team zoekende geweest naar de beste teamsamenstelling. Na het WK in juni dit jaar heeft Rikst Dijkstra het roer overgenomen. Sindsdien heeft het team veel gevaren en getraind en zijn ze vol vertrouwen dat ze nu echt kunnen gaan bouwen. Met een vierde plek in Berlijn een paar weken terug en nu een derde plek, beloofd dat veel goeds.

Match racen in Nederland
Deze tak van de zeilsport is terrein aan het winnen in Nederland. Deze winter kunnen ook beginnende of nieuwe teams weer mee doen aan de winterserie van de DMTRA (Dutch Match and Team Racing Association). Heb je vragen over het match racen, het circuit of aan het team zelf? Vraag het online met #askshesails

Volg het team via www.facebook.com/shesailsNL of via de website www.shesails.nl

Tekst: Fettje Osinga

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: