Catamaran zeilers tellen af voor de Sainth-Barth Cata-Cup

Sainth-Barth Cata-CupOver ongeveer twee maanden zal Saint Barthelemy weer omgedoopt worden voor de 7de editie van de Sainth-Barth Cata-Cup. Van 19 t/m 23 november zal de in St. Jean baai het Formule 18 catamaran geweld weer losbarsten. Zeilers uit alle windstreken, waaronder ook veel Olympische zeilers, zullen naar het tropische eiland komen om de jaarlijkse strijd met elkaar aan te binden. Zowel België als Nederland is ook dit jaar vertegenwoordigd.

"De St. Barth regatta is een event op zichzelf. Het is niet alleen de perfecte omgeving om te zeilen, maar ook het speelveld waar op hoog niveau tegen elkaar gestreden wordt, in een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Olympische trainingen en races is altijd zeer gestructureerd 'werken', maar de CataCup is de plek waar je serieus op de proef gesteld wordt in zeer gevarieerde omstandigheden. Niets aan de CataCup is eenvoudig, je weet nooit wat er gaat gebeuren", legt routinier John Casey uit.

Veel catamaranzeilers willen graag deelnemen aan dit evenement, maar er geldt een maximaal aantal deelnemers. Mede omdat bijna alle kosten voor vervoer van de F18 catamaran en het verblijf vanuit sponoring komt is het geen straf om daar een week te 'moeten' zeilen. In grote getale worden de Hobie Wild Cats, Nacra Infusion MKIIs, Cirrus R's, Phantoms en C2's dan ook ingescheept. Naast het wedstrijdzeilen is er dagelijks een evaluatie in de Caribische zon, uiteraard onder het genot en uiteraard een verkoelend drankje.

Voor meer informatie over de race www.stbarthcatacup.com
Foto: © Pierrick Contin

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: