Nog een paar uur en dan is het zover: Dutch Match Cup 2014

Dutch Match CupNa een lange voorbereiding is het moment bijna daar: woensdag 24 september begint de Dutch Match Cup. De organisatie is er klaar voor en de 120 vrijwilligers uit Lelystad en ver daarbuiten hebben er zin in. De afgelopen twee dagen zijn internationale topzeilers vanuit Chicago overgevlogen naar Nederland om te gaan zeilen in de Bataviahaven te Lelystad.

Naast de belangrijke zeilwedstrijden is er nog veel meer te zien en te doen. In Bataviahaven worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. In de haven gaan leerlingen van het CIOS de basisscholen en middelbare scholen in de omgeving zeil- en surfles geven. Ook zijn hier andere leuke activiteiten op het water, vrij toegankelijk voor kinderen.
Vrijdagavond is er Bataviahaven Culinair, bij de diverse restaurants in Bataviahaven is er lekker eten, drinken en live muziek. Zaterdagavond komen Krystl, Charly Luske en Sharon Doorson naar Lelystad voor MaxFun Music, het muzikale gedeelte van het evenement. Naast eten en muziek is er overdag ook nog van alles te doen, een braderie, drakenbootraces en een sport- en speelplein.

Joop van Diest, directeur van de Dutch Match Cup, heeft drie jaar naar het evenement toegewerkt. Hij kijkt ondertussen dan ook erg uit naar het officiële begin. 'Er wordt momenteel nog van alles geregeld, maar we liggen goed op schema. Morgenochtend om 10:00 uur is alles helemaal klaar. Dan gaan de zeilers het water op en zien we ook gelijk of alles op het water goed loopt. De hele week blijven we op- en afbouwen want er gebeurt ontzettend veel op de kant', aldus Joop van Diest.

Hetzelfde geldt voor gemeente Lelystad, die nauw betrokken is geweest bij de voorbereidingen voor het evenement. 'Het evenemententerrein ziet er goed uit, nu is het nog hopen op goed weer. Naast de zeilwedstrijden en side events is voor ons het economisch perspectief erg belangrijk. We hopen tijdens dit evenement, bijvoorbeeld tijdens de economische bijeenkomsten donderdag en vrijdag, economische mogelijkheden te creëren met onze nationale en internationale gasten', aldus wethouder Economische Zaken Jop Fackeldey.

Tussenstand na Stage 5 Chicago Match Cup:

1 Ian Williams (GBR) GAC Pindar
2 Mathieu Richard (FRA) LunaJets
3 Taylor Canfield (ISV) US One
4 Björn Hansen (SWE) Hansen Sailing Team
5 Keith Swinton (AUS) Team Alpari FX
6 Phil Robertson (NZL) Waka Racing
7 David Gilmour (AUS) Team Gilmour
8 Joachim Aschenbrenner (DEN) Aschenbrenner Racing Team
9 Arthur Herreman (FRA) Team Herreman
10 Philip Bendon (IRL) Glenmar Racing Team
11 Klaartje Zuiderbaan (NLD) Team BSC
12 Dirk-Jan Koppershoek (NLD) Opportunity Team

www.wmrt.com
www.dutchmatchcup.com

Tekst: Inge Fackeldey
Foto © Robert Hajduk / AWMRT

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: