Kwartfinalisten Dutch Match Cup zijn bekend

Dutch Match CupZe zijn bekend, de teams die de kwartfinales van de Dutch Match Cup gaan zeilen. Helaas zitten hier geen Nederlandse teams bij. De teams Zuiderbaan en Korpershoek hebben helaas niet genoeg wedstrijden kunnen winnen. Op de laatste dag van de Dutch Match Cup won Zuiderbaan wel haar eerste wedstrijd. Naast de spannende zeilwedstrijden waren er ook vandaag nog genoeg side events.

Het was een lange tijd spannend wie er door zouden gaan naar de halve finales. Canfield mag gelijk door, hij heeft slechts 2 punten laten liggen tijdens de Round Robin. Een goede concurrent had hij aan Richard, die op een tweede plek staat. Voor de afvallers bleef het tot het einde spannend. Hansen is de laatste die nog afvalt, hij had de hele week al moeite de MaxFun25 te behandelen. De grote verrassing is Herreman. De winnaar van de Batavia Regatta staat nu met 6 punten anderhalve punt voor op Hansen. ‘Herreman en zijn team verdienen het om in de kwartfinales te staan’, aldus een collegiale Hansen.

Ruim 150 leerlingen van diverse basisscholen kwamen vandaag naar Bataviahaven voor het waterpret programma. De scholieren werden verdeeld in groepen en gingen op deze manier elk onderdeel af. De Aqua Bubble en de Hanza 303 waren een groot favoriet. De kinderen stonden te popelen het water op te gaan. De scholieren waren erg onder de indruk van de ‘spetterende’ activiteiten en luisterden goed naar de instructies van de begeleiders. Vanaf morgen wordt dit programma onderdeel uitgebreid met drakenbootraces en een mini Dutch Match Cup (radiografisch bestuurbare bootjes).

’s Middags waren er twee totaal verschillende generaties in Bataviahaven. Terwijl de kinderen op het water aan het spelen waren, was er op de kant een Senioren Challenge. Dertien deelnemers hadden ’s ochtends eerst 20 minuten gezwommen, 25 kilometer gefietst en vertrokken na hun stop in de Dutch Match Club voor een wandeltocht van 7 kilometer. Tijdens hun stop kregen ze uitleg over de Dutch Match Cup van directeur Joop van Diest. De meesten verzekerde zeker terug te komen in het weekend. ‘Vooral de sfeer van de Dutch Match Cup smaakt naar meer’, aldus een enthousiaste deelnemer.

Het avondprogramma van de vrijdag bestaat uit Bataviahaven Culinair. Vanaf 19:00 uur is er live muziek en een speciale Dutch Match Cup menu kaart. Deze lijn wordt doorgetrokken naar de zaterdag met MaxFun Music. Om 19:00 uur begint de avond met Sharon Doorson, gevolgd door Charly Luske en Krystl sluit de avond af. The Boston Tea Party omlijst de avond met knallende feestmuziek. MaxFun Music is geheel gratis te bezoeken en de opbouw is vandaag al in gang gezet. Ook is er een sport speelplein met bijvoorbeeld een mobiele kartbaan, klimtoren, bubbelbal en een survivalbaan. Genoeg te doen dus in Bataviahaven.

Uiteraard wordt er morgen ook weer gezeild, dan vinden de kwartfinales plaats. Taylor Canfield is uiteindelijk eerste geworden van de Round Robin. Dit betekent dat hij gelijk doorgaat naar de halve finales en morgen geen kwartfinale hoeft te zeilen. De eerstvolgende zes teams gaan wel door naar de kwartfinales en mochten kiezen tegen wie ze wilden zeilen. Dit gebeurde tijdens de persconferentie en leverde interessante confrontaties op. Morgen na de kwartfinales mag Canfield kiezen tegen wie hij de halve finales wilt zeilen. Eens kijken of dit weer spektakel oplevert.

Kwartfinales

  • Mathieu Richard (FRA) LunaJets vs Arthur Herreman (FRA) Team Herreman
  • David Gilmour (AUS) Team Gilmour vs Keith Swinton (AUS) Team Alpari FX
  • Phil Robertson (NZL) WAKA Racing vs Ian Williams (GBR) GAC Pindar

Finale uitslag voor de kwalificatie
1 Taylor Canfield (ISV) US One 9-2
2 Mathieu Richard (FRA) LunaJets 8-3
3 David Gilmour (AUS) Team Gilmour 7.5-3
4 Keith Swinton (AUS) Team Alpari FX 7-4
5 Phil Robertson (NZL) WAKA Racing 7-4
6 Ian Williams (GBR) GAC Pindar 7-4
7 Arthur Herreman (FRA) Team Herreman 6-5
8 Björn Hansen (SWE) Hansen Sailing Team 4.5-6
9 Joachim Aschenbrenner (DEN) Aschenbrenner Racing Team 4-7
10 Dirk-Jan Korpershoek (NLD) Opportunity Team 2-9
11 Philip Bendon (IRL) Glenmar Racing Team 2-9
12 Klaartje Zuiderbaan (NLD) Team BSC 1-10

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: