Dutch Match Cup: Spannende kwart finales en leuke side events

Dutch Match CupMorgen is de laatste dag van de Dutch Match Cup alweer aangebroken, met de spannende finale als hoogtepunt. De kwart finales en gedeelte van de halve finales zijn vandaag gevaren in een zeer lichte wind. Echter was het desondanks toch spannend wie door gingen naar de halve finales. Vandaag was de eerste dag van het sport speelplein en dat was gezellig druk. Goed nieuws voor wie het gemist heeft: morgen weer een kans. Daarnaast was er vandaag een sport speelplein en natuurlijk spannende zeilwedstrijden.

Gilmour was de eerste die verzekerd was van een plekje, hij won 3 races van Swinton. Ook Richard en Williams wisten zich te plaatsen, Williams had 5 races tegen Robertson nodig om zich te plaatsen. Voor de zeilers is het lastig te wennen aan deze veranderde weersomstandigheden. “Met deze wind varen is compleet verschillend met de voorgaande dagen”, legt Richard uit. “We moesten allemaal even zoeken naar de beste manier van varen, het is heel lastig om de boot snel te laten varen in deze wind.” Voor Herreman was het na 4 races duidelijk dat hij nu toch naar huis moet, als gast van de tour is hij erg ver gekomen. Canfield komt slechts toe aan 1 race, hij won de Round Robin en mocht hierdoor de kwartfinales overslaan. “Het was heel lastig om zo laat in de race te komen, alle teams waren toen al meer gewend aan varen in licht weer.” Het lukt Canfield dan ook niet te winnen van tegenstander Gilmour. Morgen wordt er iets meer wind verwacht, in de halve finales komt Williams Richard tegen.

Naast de spannende zeilwedstrijden waren er vandaag veel activiteiten voor jong en oud. Vanmorgen werd het startsein gegeven voor Sport en Spel. Onder een stralende zon was het genieten in de Bataviahaven. Voor de jongste kinderen waren er springkussens, een opblaasbare survivalbaan en een mobiele kartbaan. Daarnaast konden de jongens en meisjes kennismaken met sporten als rolstoelbasketbal en klimmen. Ook op het water waren er vandaag weer activiteiten. De in grote getale toegestroomde kinderen konden spelenderwijs kennismaken met de vele aspecten van de watersport. Met radiografisch bestuurbare bootjes werd tegen elkaar gematchracet tijdens de Mini Dutch Match Cup. Dit alles wordt georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad en CIOS Heerenveen-Leeuwarden.

Vanochtend was het ook in de Dutch Match Club gezellig druk. Ruim 60 buren kwamen vandaag naar de Dutch Match Club voor Burendag. Onder het genot van een kopje koffie en een stuk appeltaart kletsen de buren gezellig bij. De buren waren al wel bekend met het evenement maar de meesten waren niet echt zeilfans. Nu ze er toch waren gingen ze ook nog wel even de wedstrijden bekijken en de rest van het evenemententerrein ontdekken. Vooral de markt en Sport en Spel stonden hoog op het lijstje.

Om de relaties te bedanken voor hun steun organiseerden City Marketing Lelystad en Dutch Match Cup een VIP vaartocht. Zo’n 120 gasten betraden de Abel Tasman voor een hapje, een drankje en bijzonder goed zicht op de zeilwedstrijden. Onder de aanwezigen was burgemeester Margreet Horselenberg. ‘Wat een beleving om op deze manier dit fantastische evenement mee te maken. Je ziet iedereen, ongeacht welke achtergrond, met elkaar genieten’, aldus burgemeester Horselenberg. De speciale gast van vandaag was Patrick Lim, eigenaar van de Alpari World Match Racing Tour. ‘Wat een unieke manier om bijzondere gasten te ontvangen’, aldus een enthousiaste Patrick Lim. ‘Dit is het beste voor het eerste georganiseerde evenement van de tour. De gastvrijheid is overweldigend en ook de zeilers zijn erg enthousiast, het is een stuk competitiever doordat ze zo dicht bij de kant zeilen’.

Vanavond is het tijd om te dansen tijdens MaxFun Music, dat nog tot 23:00 uur doorgaat. Morgen vinden de volgende rondes van de halve finales plaats. Die gaan bepalen welke twee teams de finale zeilen. Stipt 14:00 uur begint de finale, met aansluitend de feestelijke prijsuitreiking. Morgen is er Sport en Spel, Waterpret programma en Braderie Schoonzicht. Om 14:00 uur begint de finale, die vanaf de muur in Bataviahaven hartstikke goed te volgen is. Aansluitend worden de zeilers juichend binnengehaald en ontvangt het winnende team hun beker. Kom vooral langs om dit feestje samen met ze te vieren.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: